PAÜ Dis Ticaret Bölümü Kariyer Sohbetlerinin 4'Üncüsü Düzenlendi

PAÜ Dis Ticaret Bölümü Kariyer Sohbetlerinin 4'Üncüsü Düzenlendi

Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dis Ticaret bölümü tarafindan Kariyer Planlama dersi kapsaminda düzenlenen “Kariyer Sohbetleri” etkinliginin 4’üncüsü düzenlendi.



Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dis Ticaret bölümü tarafindan Kariyer Planlama dersi kapsaminda Kariyer adimlarindan bahseden Ömer Yasar, gümrükler basmüdürlügüne muayene memuru olarak baslandigi, su anda Denizli gümrük müdürlügünü yürüttügünü belirterek, mezun oldugu üniversitede gümrük mevzuati, gümrük tarifeleri, dahilde isleme rejimi, kaçakçilik mevzuati ve idari hukuk alanlarinda ders verdigi ifadesinde bulundu. Konusmasinin devaminda Dünya Gümrük Örgütü, Dünya Gümrük Isbirligi Teskilati ve Türkiye dahil oldugu sözlesmeler hakkinda bilgiler aktardi. Ayrica bakanlik ve gümrük idarelerinin, insan, hayvan, bitki sagligi ve varliginin korunmasi sanatsal, tarihi veya arkeolojik degeri olan ulusal hazinenin korunmasi, çevrenin korunmasi, dis ticaret rejimi hükümlerinin uygulanmasi gümrük vergilerinin tarh, tahakkuk, tebligi, tahsili vb. birçok misyonu yüklendigini belirterek, kaçakçilikla mücadelede misyonuna da degindi. Gümrük islemlerine ve teskilat yapisina iliskin isleyisi anlatan Müdür Yasar, ögrencilerimize dis ticaret bölümü ögrencileri olarak süreçlere dahil olup, katki saglayabileceklerini ifade ederek is ve staj süreçlerine iliskin bilgilendirmelerde bulundu.

Gümrük Muhafaza Kaçakçilik Istihbarat Bölge Amiri Emrah Turan ise elektronik ögretmenligi mezunu olmasina ragmen bu meslege basladigini ve her zaman severek meslegini icra ettigini belirterek sözlerine basladi.

Yapilan isi severek yapmanin hayatta mutlu olmanin önemli bir kriteri oldugunu dile getiren Turan, Türkiye’deki adli kolluk kuvvetlerinden biri olan Gümrük Muhafaza Kaçakçilik Istihbarat Müdürlüklerinin yapilanmasina iliskin bilgiler verdi. Gümrük muhafaza genel müdürlügü içinde uzmanlasilmis birimler ve ekipler, bot devriye ekipleri, X-ray operatörleri, dedektör köpek idarecileri, narkotik personelleri ve komuta kontrol merkezleri hakkinda bilgilendirmelerde bulundu. Görev sahasi hakkinda da tanimlamalarda bulunan Turan, deneyim ve hatiralarini ögrencilerle paylasarak ALO 136 kaçakçilik hatti hakkinda da bilgiler verdi.

Soru cevap bölümü ile tamamlanan söyleside tecrübelerini ve hatiralarini ögrencilerle paylasarak güzel ve eglenceli bir kariyer sohbeti gerçeklestiren Ömer Yasar ve Emrah Turan’a, Dis Ticaret Bölüm Baskani Doç. Dr. Bahar Türk tarafindan tesekkür belgesi takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile