PAÜ Hastanelerinde Hemsirelik Haftasi Etkinlikleri Erken Basladi

PAÜ Hastanelerinde Hemsirelik Haftasi Etkinlikleri Erken Basladi

12-18 Mayis tarihleri arasinda kutlanan Hemsirelik Haftasi kutlama etkinlikleri bu yil Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Hemsirelik Hizmetleri Müdürlügü is birligi ile hazirlanan bir programla baslangiç yapti.



PAÜ Prof. Dr. Hüseyin Yilmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlige Denizli Valisi Ömer Faruk Coskun, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Bülent Nuri Çavusoglu, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Durmus Akalin, dekanlar, ögretim üyeleri ve PAÜ Hastaneleri Hemsirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici ile PAÜ Hastaneleri hemsireleri ve hemsirelik bölümü ögrencilerinden olusan pek çok davetli katildi.



Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan programda açilis konusmasi yapan Hemsirelik Hizmetleri Müdürü Demet Ekici; hemsirelik mesleginin, Dünya Saglik Sistemi’nin vazgeçilmez temelini olusturdugunu, hemsirelerin çalistiklari alanlarda nitelikli bakim, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerini basariyla devam ettirdigini ancak hemsirelere olan ihtiyacin Covid-19 Pandemisinden sonra daha çok önem kazandigini ifade etti.

Hemsirelik mesleginin hem maddi hem de manevi hak ettigi degeri görmesinin ve çalisma kosullarinin iyilestirilmesinin önemine vurgu yapti. Ayrica, Uluslararasi Hemsireler Birligi’nin (ICN), 2024 yili için belirledigi ‘Hemsirelerimiz Gelecegimiz, Bakimin Ekonomik Gücü’ temasina deginerek hemsirelerin zaten yillardir hastalara verdigi nitelikli saglik hizmeti ve bakim ile hastalarin hastanede kalis sürelerinin azalmasi, enfeksiyon, basinç yarasi, sekonder hastaliklarin ve komplikasyonlarinin önlenmesini saglayarak hem toplum sagligina hem de saglik ekonomisine olan katkilarindan söz etti.

Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sevgi Özkan yatigi açilis konusmasinda; akredite hemsirelik egitim programlarinin, toplumlarin degisen ve gelisen saglik ihtiyaçlarina cevap verebilecek, dogru beceriler, yetkinlikler kazandirdigini ve ögrencilerin özgüvenle yetisen hemsireler olmalarini sagladigini söyledi.

Ayni zamanda saglik profesyonellerinin en kalabalik grubunu olusturan hemsirelik mesleginin, temelleri bilime dayanan, gerekli egitimin verilmesi ile mesleki donanimin kazandirilmasi açisindan emek isteyen bir disiplin oldugundan bahseden Prof. Dr. Özkan, tüm hemsirelerin Hemsirelik Günü ve Haftasini kutladi.

Programda konusma yapan Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Durmus Akalin; Çanakkale’de görev yaparken akademik çalismalari sirasinda tarihin tozlu sayfalarini incelerken okudugu bir anekdotun kendisinde biraktigi hisleri anlatirken davetlileri duygulandirdi. Bu milletin, bu vatan ugruna kazandigi mücadelelerde ilaç, malzeme, yetersiz hemsire ve saglik personeli nedeniyle tedavi olabilecek durumda olan yaralilarin bile tedavi edilememesinden dolayi kayiplarin yasadigini, bu durumun ne kadar elim ve vahim oldugunu, günümüzde de yasanan savas, Pandemi gibi felaketlerin devam ettigini ve egitimli, alaninda uzman hemsirelerin saglik sisteminin alt yapisinin güçlü olmasinda etkin oldugunu ifade eden Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Akalin tüm hemsirelerin Hemsirelik Günü ve haftasini kutladi.

Açilis konusmalarinin ardindan program, müzik dinletisi ve panel ile devam etti. Panelde hemsirelik hocalari; Prof. Dr. Inci Erefe, Prof. Dr. Hülya Okumus, Prof. Dr. Gülseren Kocaman’da geçmisten günümüze hemsirelik meslegi ve hemsirelik meslegindeki gelismeleri aktardilar. Panel sonrasinda bugünü onurlandiran hocalarimiza ve emekli hemsirelere tesekkür belgesi ve hediyeleri takdim edildi. Etkinligin ögleden sonra yapilan oturumunda ise emekli hemsire ayni zamanda Fonksiyonel Wellness ve Nefes Koçu olan Sabriye Akkiliç “Nefes Alsan Yeter” baslikli sunumunda verdigi bilgilerle ve nefes egzersiz pratikleri ile keyifli dakikalar yasatti.

Hemsirelik haftasina yönelik kutlama ve etkinliklerin devam edecegi bilgisini veren yetkililer, 11-12 Mayis 2024 tarihlerinde hemsirelerden olusan voleybol takimlarinin yari final ve final maçlari gerçeklestirilecegini ifade ettiler. Ayrica 17 Mayis 2024 tarihinde tüm personel için motivasyon olmasi amaciyla “Hemsirelik Gecesi” de düzenlenecegi bilgisi paylasildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile