PAÜ 'Kurumsal Akredite' Olmayi Basardi

PAÜ 'Kurumsal Akredite' Olmayi Basardi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programi kapsaminda yapilan degerlendirme sonucu “Kurumsal Akredite” olmayi basardi. Rektör Kutluhan, PAÜ’nün ‘Kurumsal Akreditasyon’ belgesini YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ile YÖKAK Baskani Prof. Dr. Ümit Kocabiçak’in elinden aldi.



Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Baskanligi tarafindan yürütülen 2023 Yili Kurumsal Akreditasyon Programi kapsaminda Pamukkale Üniversitesi’ne ‘Kurumsal Akreditasyon’ verilmesine karar verildi.

Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi’nde düzenlenen 2024 YÖKAK – Uluslararasi Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansi’na PAÜ’yü temsilen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan basta olmak üzere; Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Necip Atar, PAÜ Kalite ve Veri Degerlendirme Uygulama ve Arastirma Merkezi (KAVDEM) Müdürü Prof. Dr. Yildiray Turhan, KAVDEM Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Ferda Esin Gülel, Dr. Ögr. Üyesi Senem Pak, Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Arastirma Merkezi (TOHSAM) Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Öncü Yanmaz Arpaci katildi.

Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi’nde düzenlenen 2024 YÖKAK – Uluslararasi Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansi’nda PAÜ’nün Akreditasyon Belgesi’ni alarak PAÜ ailesi ile yasadigi mutlulugu paylasan Rektör Kutluhan: “Üniversitemizin akreditasyon sürecinde emegi geçen akademik ve idari personellerimiz ile ögrencilerimize tesekkürlerimi sunuyorum.” dedi.



“2024 yilinda yapilmasi planlanan akreditasyon degerlendirmesini 2023 yilina alarak bu süreci öne çekmis olduk”

Akreditasyon süreci hakkinda bilgi veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan sunlari aktardi; “Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programi (KAP), yüksekögretim kurumlarinin kurumun kalite güvence sistemini, kurumda yürütülen Liderlik, Yönetisim ve Kalite, Egitim ve Ögretim, Arastirma ve Gelistirme ve Toplumsal Katki faaliyetlerinin niteliksel ve niceliksel olarak degerlendirmesini amaçlayan bir dis degerlendirme yöntemidir. KAP kapsaminda ilgili üniversite, YÖKAK degerlendiricileri tarafindan degerlendirme ölçütlerine göre degerlendirilmektedir. Yönetmelik geregi dis degerlendirme geçiren üniversiteler iki yil sonra izleme degerlendirmesi, 5 yil sonra da zorunlu akreditasyon degerlendirmesine tabi olmaktadirlar. Üniversitemiz 2018 yilinda dis degerlendirme programi geçirmis olup, 2023 yilinda akreditasyon degerlendirmesine dâhil olmak için Üniversite Yönetimi olarak YÖKAK’a niyet beyaninda bulunduk. Gönderilen niyet mektubunun YÖKAK tarafindan kabul edilmesi ile birlikte Üniversitemiz 2023 yili akreditasyon degerlendirmesine dâhil edildi. 13 Haziran 2023’te PAÜ Senato Salonunda gerçeklestirdigimiz Kalite Komisyonu toplantisinda Kurumsal Akreditasyon Sözlesmesini imzalayip YÖKAK’a ileterek süreci baslatmis olduk. 2024 yilinda yapilmasi planlanan akreditasyon degerlendirmesini 2023 yilina alarak bu süreci öne çekmis olduk. Temmuz 2023’te yapilan Kalite Komisyonu toplantisinda, akademik birimlerin mevcut durumlari akreditasyon ölçütlerine göre puanlandi ve birimlerin akreditasyon sürecine iyi bir sekilde hazirlanabilmelerine yönelik yol haritasi çizildi. PAÜ’nün akreditasyon degerlendirmesine dahil olmasindan sonra birçok kez yönetimimiz öncülügünde Kalite Komisyonu toplantilari gerçeklestirdik.”

“Üniversitemiz egitim-ögretim, arastirma-gelistirme ve toplumsal katki çalismalarini sekillendirdi”

Kurumsal Akreditasyon Programi Degerlendirme Süreci hakkinda bilgi vererek sözlerine devam eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Akreditasyon degerlendirme süreci Kurum Iç Degerlendirme Raporu (KIDR) ile Ön Degerlendirme, Ön Ziyaret, Saha Ziyareti ve Ziyaret Sonrasi Faaliyetler olmak üzere dört farkli asamadan olusmaktadir. Öncelikle YÖKAK’in kurumsal akreditasyon degerlendirme takimi çevrimiçi olarak bir ön ziyaret gerçeklestirdi. PAÜ üst yönetimimiz, Senato, Kalite Komisyonu, akademik ve idari birim yöneticileri, uygulama ve arastirma merkezleri PAÜ Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen toplantilarda takim ile bir araya geldi. Bu toplantilarda ilgili konu basliginda üst yönetim ve yöneticiler tarafindan yöneltilen sorulara iliskin PAÜ’nün uygulamalari hakkinda takima bilgiler verildi.

Üniversitemiz ‘Üreten Üniversite’, ‘Sehirle Bütünlesen Üniversite’ ve ‘Üniversite Hayatin Rehberidir’ stratejileri çerçevesinde egitim-ögretim, arastirma-gelistirme ve toplumsal katki çalismalarini sekillendirdi. Yapilan toplantilar sonrasinda saha ziyaretinin planlamasi da benim ile YÖKAK Akreditasyon Degerlendirme Takimi Baskani Prof. Dr. Mustafa Güden arasinda görüsülerek kararlastirildi. Bu asamada Üniversitemiz için planladigimiz KAP saha ziyareti, Prof. Dr. Mustafa Güden ve degerlendirme takimi tarafindan 10-13 Aralik 2023 tarihlerinde gerçeklestirildi.

Degerlendirme süresince, Üniversitemizin Üst Yönetimi, Üniversite Danisma Kurulu, Kalite Komisyonu, Idari Birimlerin yönetici ve personeli, Pamukkale Teknokent ve Üniversitemizde bulunan Uygulama ve Arastirma Merkezleri ile toplantilar yapildi. Egitim Fakültesi, Saglik Bilimleri Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, Honaz MYO, Teknik Bilimler MYO yerinde ziyaret edilerek birim yöneticileri, akademik personel ve ögrenciler ile görüsmeler gerçeklestirildi.

Görüsmelerde PAÜ kalite güvencesi çalismalarina iliskin birimlerdeki yayilimi, süreçlerin Planla, Uygula, Kontrol Et ve Önlem Al (PUKÖ) yaklasimi kapsaminda izleme, degerlendirme ve iyilestirme yöntemlerine iliskin detaylar hakkinda bilgiler alindi. YÖKAK takiminin ziyaretleri sonrasi, üst yönetimimiz ve ilgili yöneticiler ile degerlendirme toplantisinda bir araya gelindi. Saha ziyaretleri sonrasinda ise son asama olarak Kurumsal Akreditasyon Programi Raporu (KAR)’nun YÖKAK tarafindan onaylanmasi sonrasi KAR’a istinaden akreditasyon karari yayinlandi. Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Baskanligi tarafindan yürütülen 2023 Yili Kurumsal Akreditasyon Programi kapsaminda Pamukkale Üniversitesi’ne ‘Kurumsal Akreditasyon’ verilmesine karar verildi.

Ben bir kez daha Üniversitemizin akreditasyon sürecinde emegi geçen akademik ve idari personelimiz ile ögrencilerimize tesekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile