PAÜ Sanayiyle Olan Is Birliklerini Artiriyor

PAÜ Sanayiyle Olan Is Birliklerini Artiriyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), yaptigi yeni anlasmayla, üniversite ve sanayi sektöründeki is birliklerine bir yenisi eklendi.



Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Yesilyayla Kesici Aletler Madeni Esya ve Insaat Sanayi Ticaret Limited Sirketi arasinda, Serinhisar Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) bulunan Biçakçilik ve El Aletleri Üretim Teknolojisi Programinda ögrenim gören ögrencilerin “Is Yerinde Mesleki Egitim” uygulama dersinin alinmasi, yaz staji ya da istege bagli gönüllü staj imkâni, isyerinin imkânlari dâhilinde bilimsel ve akademik çalismalara destek saglanmasi, isyerine teknik gezi imkaninin saglanmasi, egitim materyali ve uygulamali egitim için alan desteginde bulunma, egitim atölyesi kurulum destegi saglayacak bir anlasma protokolü imzalandi. PAÜ Rektörlügünde düzenlenen protokol imza programinda Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Yesilyayla Kesici Aletler Madeni Esya ve Insaat Sanayi Ticaret Limited Sirketi adina Ömer Pirge protokol taraflari olarak imza atti.

Rektör Kutluhan: “Bu protokolle ögrencilerimiz tecrübeyle mezun olacaktir”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yapilan protokolle ilgili yaptigi açiklamada; “Üniversite yönetimi olarak üniversite-sanayi is birligine yönelik önemli projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bu sebeple oldukça mutluyuz. ‘Üniversite Hayatin Rehberidir’ slogani ile çiktigimiz yolda gerek ögrencilerimizin nitelikli ögretim elemanlarimizdan aldiklari teorik egitimi sanayi uygulamalari ile pekistirmek gerekse sanayinin yasadigi sorunlarda Pamukkale Üniversitesi’nin yanlarinda oldugunu göstermek için bu türden çalismalarimiz devam edecek. Bildigi üzere Serinhisar ilçemizin mahallelerinden birisi olan Yatagan, biçakçilik alaninda Türkiye’de oldukça önlemli bir konumda. Üniversitemizin 30. yil etkinlikleri kapsaminda agirladigimiz YÖK Baskani’miza Geleneksel El Sanatlari Sergisi’nde Yatagan biçakçiliginin örneklerini gösterme firsati bulduk ve biçakçilik programimizi da Serinhisar Meslek Yüksekokulumuza kazandirdik. Buradan mezun olacak ögrencilerimiz imzaladigimiz bu protokol ile geleneksel el sanatlarimizdan biri olan ve gelecek nesillere aktarilmasinin gerekliligine inandigimiz biçakçilik alaninda teorik bilegilerin yaninda çok daha tecrübesi yüksek olarak mezun olacaktir. Ayni zamanda bu bölgede üretim yapan tesislerimizin de gelisimlerinde Serinhisar MYO ögretim elemanlarimiz vasitasi ile katki sunmak istiyoruz. Protokolün gerek üniversitemize gerek firmamiza gerekse biçakçilik sektörünün gelisimi adina hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Imza sonrasinda açiklamalarda bulunan firma temsilcisi Ömer Pirge ise is birligine imza atmaktan dolayi çok mutlu olduklarini ve yurt disinda daha önceden gördügümüz yaygin mesleki pratik egitim konusunda ülkemize model olabilmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile