Paylasimli Yolculuk Yönetmeligi, IBB UKOME Gündeminde

Istanbul’un ulasim sorununa kalici bir çözüm getirmeyi hedefleyen Paylasimli Yolculuk Yönetmeligi (Uygulama Bazli Ulasim Sistemi), Ulasim Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) gündem maddesi oldu. Konu toplantida görüsülerek yol haritasi belirlenecek.



Istanbul’da ulasima yönelik düzenlemelerin ele alinacagi UKOME Alt Komisyon toplantisinda, paylasimli yolculuk (uygulama bazli ulasim sistemi) konusu da masaya yatirilacak. IBB Ulasim Dairesi’nin koordinasyonunda, konu üzerine önemli adimlar atilmasi planlaniyor.

"Yönetmelik ihtiyaç"

Paylasimli yolculuk uygulamalari (uygulama bazli ulasim sistemi), Istanbul gibi büyük sehirlerde trafigin azalmasina ve çevresel sürdürülebilirlige önemli katkilar sagladigini belirten Marti kurucusu Oguz Alper Öktem, bu uygulamalarin yasal zemine oturtulmasinin, Istanbul’un tasimacilik alanindaki sorunlarini büyük ölçüde çözecegini vurguladi. Öktem, özellikle vergi kaçagi, emek sömürüsü ve güvenlik sorunlarina dikkat çekerek, bu sorunlarin paylasimli yolculuk yönetmeligi ile ortadan kaldirilabilecegini belirtti.



Yapilan açiklamaya göre; Marti TAG, Istanbul’da 170 bin sürücü ve 4 milyon kullaniciya hizmet veriyor. Ortalama araç bulma süresi 5,4 dakika olan TAG, yüzde 98 müsteri memnuniyeti orani ile de dikkat çekiyor. Dijital kayit sistemi sayesinde güvenlik ve seffaflik saglanirken, vergi kayiplarinin da önüne geçiliyor. Bu uygulamanin yayginlasmasiyla birlikte, Istanbul’da yillik 1 milyar dolar civarinda vergi getirisinin saglanabilecegi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile