Kahramanmaraş Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Hacı Kalınkütük, özellikle bozulan doğanın dengesini yeniden tamir etmek ve geçirdiğimiz ağır kış şartlarında azalan keklik nüfusunu bir nebze düzelmek için bu programı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kalınkütük, yılda 15 bin civarında kınalı keklik ürettiklerini belirterek, ürettikleri kekliklerin bir kısmının il genelinde doğaya bırakıldığını diğerlerinin de başka illere gönderilerek doğaya bırakıldığını belirtti.
Pazarcık ilçesinin saha olarak kekliğin yetişmesi için müsait olduğunu belirten Kalınkütük, Pazarcık’ta 250 adet kekliği doğaya bıraktıklarını söyledi.
Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, doğanın ve tabiatın dengesinin devamı için bu kekliklerin ve buna benzer canlıların yaşamasının şart olduğunu birçok nesli tükenen hayvanlardan dolayı doğanın dengesi bozularak insan sağlığını tehdit ettiğini ifade etti.
Sarıkaya, doğaya salınan kınalı kekliklerin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı için mücadelede etkin olduğunu, doğanın dengesi için doğaya bırakılan bu kekliklerin avcılara karşı korunması gerektiğini belirtti.
Keklik bırakma törenine, Kaymakam Mustafa Sarıkaya, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Gürkan Akyol, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahingözü, Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Taşyürek, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Mesut Ganidağlı, Kahramanmaraş Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürü Hacı Kalınkütük ve Pazarcık Avcılar Kulübü Başkanı Ali Katırlı katıldı
Pazarcık’ta 250 Keklik Doğaya Bırakıldı
Kahramanmaraş Kapıçam Kınalı Keklik Üretim Çiftliği'nden getirilen 250 kınalı keklik, yapılan törenle Pazarcık Kartalkaya Barajı, Yarbaşı ve Dehliz köyleri arasında doğaya bırakıldı.