Pazardan Topladigi Malzemeleri Ihtiyaç Sahiplerine Dagitiyor

Pazardan Topladigi Malzemeleri Ihtiyaç Sahiplerine Dagitiyor

Kütahya’nin Gediz ilçesinde yaptigi çalismalarla yardima muhtaç insanlarin yaninda olan, ögrenciler için burs toplayip her daim onlarin yaninda olan Mehmet Özdemir Cumartesi günleri kurulan halk pazarinda, pazarci esnafin elinde kalan ürünleri toplayarak ihtiyaci olan insanlara ve Müftülüge bagli Kur’an Kurslari’na teslim ediyor.

Mehmet Özdemir Cumartesi günleri ikindi namazi sonrasinda Pazar arabasi ile çikarak pazarci esnafini tek tek dolasip pazarcilarin ellerinde kalan meyve sebzeleri topluyor. Sonrasinda isyeri önünde topladigi ürünleri ayirarak posetleyip ihtiyaci olan vatandaslara ve Kur’an Kursuna teslim ediyor.

5 yildan bu yana Aksam Ezanindan 1 saat önceden ve yarim saat sonrasinda pazarci esnafindan sebze ve meyve topladigini kaydeden Mehmet Özdemir, “10 ailemiz var, 130 civarinda Kur’an Kursu talebemiz var. Elimizden geldigi kadar esnafin elinde kalan malzemeleri Allah bize nasip ediyor topluyoruz. Allah razi olsun esnaflarimiz bizlere alisti. Yillardir bize sahip çikiyor. Dünyalik hiçbir beklentimiz yok” dedi.

5 yildir ancak yatsi namazi sonrasinda eve gidebildigini de vurgulayan Özdemir, “Yardimci oldugumuz aileler karanlik çöktügünde buraya geliyorlar. Biz bunlari kimsenin görmesini istemiyoruz. O yüzden o saate kadar bekliyoruz. Siyah torbalarla bilinmesin diye o saatlerde ailelerimizi evlerine gönderiyoruz. Allah’a sükür onlar da memnun oluyorlar. Kendi çapimizda hizmet ettigimize inaniyoruz. Bizleri görüp de Pazar yerinden malzeme toplayip yardim etmek isteyen insanlara vesile oluyoruz. Allah herkesin yardimcisi olsun Insallah” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile