Pazarlar'da 4+4+4 Dönüşümü Sorunsuz Tamamlandı

Pazarlar'da 4+4+4 Dönüşümü Sorunsuz Tamamlandı

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde, 6287 Sayılı Kanun gereği ilköğretim okullarında yapılan yeniden yapılandırmanın tamamlandığı bildirildi.

Konu hakkında bilgilerine başvurduğumuz, Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, yapılanma sonucunda, ilçe genelinde, 2’si bağımsız 3 ilkokul, 1’i bağımsız 2 ortaokul, oluşturulduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2012/ genelgesi gereği, öğretim yılı başında ilkokullara 5. Sınıf, ortaokullara da 1. Sınıf öğrenci kaydı yapılmadığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, bünyelerinde ara sınıf öğrencisi bulunan okulların velileri, daha iyi eğitim almak için çocuklarını üç yıl içinde kademeli olarak olması gereken okullara sene başında nakil yaptırarak, ilçede yeni eğitim sistemin bir an önce uygulamaya geçmesine yardımcı olduklarını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, “İlçemizdeki ilköğretim okulları yeniden yapılandırıldı. Yapılanma sonucunda Pazarlar İlköğretim ve Sofular İlköğretim okulu bünyesinde ilkokul ve ortaokul, Yakuplar İlköğretim okulunda ise sadece ilkokul olarak düzenlendi.

Bu okullarımızda kadrolu öğretmen sıkıntımız kalmadı. Halen ilkokul ve ortaokullarda toplam 700 öğrenci öğrenim görmektedir. Bu okullarımızda öğretmen açığımız kalmamıştır. İlçemizde 4+4+4 sistemine sorunsuz olarak geçildi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile