Pazarlar'da Çiftçi Ürününü 'Hal'siz Satacak

Pazarlar'da Çiftçi Ürününü 'Hal'siz Satacak

Tarım Kredi Genel Müdürlüğü'nün MİGROS ile yaptığı anlaşma ile Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde yetişen kiraz ve domatesler, bu firmanın raflarında satılacak

Tarım Kredi Genel Müdürlüğü'nün MİGROS ile yaptığı anlaşma ile Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde yetişen kiraz ve domatesler, bu firmanın raflarında satılacak. Bu çerçevede Pazarlar Tarım Kredi Kooperatifi'nce üreticilere eğitim altına aldı. Halk Eğitim Merkezinde başlayan eğitimlerde İyi Tarım Uygulamalı (İTU) sertifikalı ürünlerin nasıl yetiştirileceği konusunda bilgiler verilmeye başlandı.
Ziraat mühendisi Ayşe Gül Pehlivanoğlu tarafından verilen eğitime 30 üretici katıldı. Ziraat Mühendisi Pehlivaoğlu, " İyi Tarım Uygulamalı(İTU) Sertifikalı ürünlerinin migros raflarında yer alması için Tarım Kredi kooperatifi olarak çalışmalarımızı hızlandırdık. Üreticilerin Pazar problemini ortadan kaldırıyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri ile Migros arasında yapılan anlaşma ile öncelikle kiraz ve sera domatesi ile başlayacağız. Bundan sonra ortaklarımızın ürünleri değerinde alıcı bulacak. Tüketiciye de kaliteli ve sağlıklı ürün sunacağız. Üreticinin ürününü tarım kredi kooperatifi aracılığıyla daha iyi değerlendireceğiz ve üreticide daha fazla kazanacaktır. Tarım Bakanlığı'nın 'güvenilir tarım, güvenilir gıda' için başlattığı 'İyi Tarım Uygulamaları' sistemi, tarım ürünlerinin en yüksek besin ve hijyenik değerde tüketiciye ulaşabilmesi için 236 farklı kriterin yerine getirilmesini öngörüyor" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile