Pazarlar Halk Egitim Merkezi Depremzedeler Için Üretiyor

Pazarlar Halk Egitim Merkezi Depremzedeler Için Üretiyor

Kütahya’nin Pazarlar Halk Egitim Merkezi, depremzedeler için üretim seferberligi baslatti.

Pazarlar Halk Egitim Merkezi Müdürlügü deprem bölgesindeki depremzedeler için vatandaslarin destegi ile alinan kumaslarla etek, tisört, buluz, bere, kazak, gömlek, çeket ve mont üretimine basladi.

Deprem bölgesindeki vatandaslara ve çevre iller ve ilçelere yerlesen depremzedelere destek olmak için sürekli üretim yapan Pazarlar Halk Egitim Merkezi adeta bir üretim merkezine döndü.

Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrasi Pazarlar Halk Egitimi Merkezi kursiyerleri ve usta ögreticileri depremin ilk gününden itibaren depremzedeler için bere, atki, esofman takimi, eldiven, battaniye, sweatshirt hazirlamaya basladilar.

Usta Ögreticisi Havva Babur, ”Pazarlar Kaymakamligi ve Pazarlar Belediyesi’nin destekleri ile Halk Egitimi Merkezi’nde güzel bir çalisma yaptik. Bizler depremzedelere dokunmak istedik. Insallah dokunabilmisinizdir. Onlari isitmak istedik. Buluz, alt takim, üst kiyafet, penye, pantolonlari üretiyoruz. Kursiyerler ile birlikte bir seyler yapmaya çalistik” dedi.

Usta ögreticisi Meryem Aydin, “Pazarlar Halk Egitimi Merkezi olarak depremzedeler için giyim magazamizi açtik. Kendi ürettigimiz çekte, mont, yelek, esofman takimlarini depremzedeler için hazirladik. Buraya gelen depremzedeler buradan ücret ödemeden ihtiyaci olan elbiseleri alabilirler. Bizlere destek veren sevgili Pazarlar halkina ve Pazarlar hanimlarina tesekkür ederim” seklinde konustu.

Ihtiyaç duyuldugu tarihe kadar sürekli üretim gerçeklestireceklerini söyleyen Pazarlar Halk Egitimi Merkezi Müdürü Abdullah Çaliskan, “Depremzedelere destek olmak için Müdürlügümüz bünyesinde açilan dikis kurslarimizda usta ögreticilerimiz, kursiyerlerimiz ve kumas desteginde bulunan yardimseverlerimizin katkilariyla üretilen ürünlerimizi deprem bölgesine gönderdik. Çalismalarimizi devam ediyoruz. Merkezimizde olusturdugumuz giyim magazasinda depremzedeler ücretsiz ihtiyaci olan giyimleri alabiliyorlar. Bölgemizde bulunan depremzedeleri Halk Egitimi merkezimize bekliyoruz. Merkezimizde hummali bir çalisma var. Emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.

Cuma günü depremzedelere gönderilmek üzere Il Milli Egitim Müdürlügüne teslim edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile