PDR'ye Vizyon Katan Sempozyum

PDR'ye Vizyon Katan Sempozyum

Gaziantep Erdem Koleji’nde, bu yil 5.si düzenlenen PDR Günleri kapsaminda “Okullarda Kabul ve Kararlilik Terapisi (ACT) Uygulamalari” konulu rehberlik sempozyumu gerçeklesti.

2024 vizyonu kapsaminda okullarda görevli okul psikoloji danismanlarinin yeni bilimsel çalismalardan haberdar etmek, kendilerini gelistirmeleri ve yenilemelerini saglamak amaciyla Ev sahipligini Erdem Koleji’nin yaptigi 5.’si düzenlenen ‘Erdemli PDR Günleri’ Sempozyumu Gaziantep Sahinbey ve Sehitkamil RAM Müdürlügü’nün isbirligi ile Gaziantep Sahinbey Akkent Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Yogun katilim gerçeklesti

Sempozyuma Gaziantep Il Milli Egitim Sube Müdürleri Mustafa Özdemir ile Mustafa Tumay, Sahinbey RAM Müdürü Esref Birisik, Sehitkâmil RAM Müdürü Ahmet Kaynak ve Sahinbey ve Sehitkâmil ilçesindeki okullarda görev yapan okul psikolojik danismanlari katildi.

Yogun katilimin gerçeklestigi sempozyumunda konusan Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, sempozyumun önemini anlatarak PDR alaninda katilimcilarin çok yönlü gelisimlerine destek olmayi amaçladiklarini iletti.

Sempozyumda sunum ve uygulamalar yapildi

Sempozyumda ünlü akademisyen Prof. Dr. K. Fatih Yavuz, ‘Kabul ve Kararlilik Terapisi: Temel Ilkeleri’ konusu hakkinda sunum yaparak örnek uygulama gerçeklestirdi. Dr. Ögretim Üyesi Saadet Öztürk, ‘Sinav Kaygisinda Kabul ve Kararlilik Terapisi’ hakkinda egitim vererek sinav ögrencileri yönelik ACT uygulamalari konusunda önemli bilgiler paylasti. Program sonunda Klinik Psikolog Seher Cömertoglu Yalçin, ‘Kabul ve Kararlilik Terapisi ve Sefkat’ hakkinda katilimcilara bilgilendirme yaparak sempozyumda örnek seans uygulamasi yapti.

Tesekkür plaketi verildi

Sempozyum sonunda Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, Erdem Koleji Genel Müdür Yardimcisi Nevin Durdu Kalyoncu, Erdem Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Ökkes Ünlükaya ve Ilkokul Müdüresi Mürüvvet Yilmaz tarafindan sempozyumda yer alan konusmacilara ve RAM Müdürlerine tesekkür plaketi verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile