Pedagojik Formasyon Sertifika Egitimi Programi Tamamlandi

Pedagojik Formasyon Sertifika Egitimi Programi Tamamlandi

Anadolu Üniversitesi Egitim Fakültesi tarafindan 2022-2023 ögretim yili güz döneminde gerçeklestirilen Pedagojik Formasyon Egitimi Sertifika Programi sona erdi.

25 ögretmenlik alaninda düzenlenen Pedagojik Formasyon Sertifika Egitimi Programinda basvurularin degerlendirilmesiyle 926 ögrenci kesin kayit yaptirdi. Pedagojik Formasyon Egitimi Sertifika Programi kapsaminda güz ve bahar döneminde 10 farkli derste 205 ögretim elemani tarafindan yürütülen toplam 305 grup ders açilirken, program kapsaminda yer alan Ögretmenlik Uygulamasi dersleri ise 59 ortaokul ögretmeni, 318 lise uygulama ögretmeni ile is birligi yapilarak yürütüldü.

826 ögrenci Pedagojik Formasyon Sertifika Egitimi Programindan mezun oldu

2022-2023 ögretim yilinda mezun ögrenciler için açilan Pedagojik Formasyon Egitimi Sertifika Programindan 826 ögrenci programi basari ile tamamlayarak mezun oldu. 2022-2023 ögretim yili bahar döneminde Yüksekögretim Kurulu Baskanliginin aldigi karar dogrultusunda Üniversitemizdeki fakültelerden pedagojik formasyon egitimi alabilecek örgün ögretim programlarindaki ögrenciler için açilan program ise halen devam etmekte.

“Nicelik ve Nitelik açisindan Egitim Fakültesi ön siralarda”

Konuyla ilgili olarak Anadolu Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erkan Dinç sunlari söyledi: “2022-2023 ögretim yilinda Fakültemizde faal olarak yürütülen 12 örgün lisans egitim programinda 3950 ögrenci ögrenim gördü. Bunun yani sira, Pedagojik Formasyon Egitimi Programlari kapsaminda 929’u mezun, 102’si ise halihazirda lisans ögrenimine devam etmekte olan toplam 1031 ögrenciye hizmet verildi.

2022-2023 akademik yilinda yaklasik 5000 ögrencinin ögrenim gördügü bir fakülte olarak hem nicelik açisindan hem de sunulan egitimin niteligi açisindan Türkiye’de yer alan egitim fakülteleri arasinda öne çiktik. TÜBITAK tarafindan hazirlanan ‘Üniversitelerin Alan Bazinda Yetkinlik Analizi 2023’ raporunda Anadolu Üniversitesi’nin Türkiye’deki bütün üniversiteler arasinda ‘egitim’ kategorisinde ilk sirada olmasi ve yine Anadolu Üniversitesine ait yetkinlik haritasinda da ilk sirada egitimin yer almasi yukarida ifade edilenlere dair kurum disi göstergeler olarak degerlendirilebilir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile