Pedalladiklari Mesafeler Agaca Dönüsecek

Pedalladiklari Mesafeler Agaca Dönüsecek

Nilüfer Belediyesi, ev sahipligini yaptigi Walk2COP 27 Zirvesi öncesi, “Iklim için Harekete Geç” sloganiyla bisiklet turu düzenledi. Mysia Yollari’nin 18 kilometrelik parkurunda gerçeklestirilen tura katilanlarin kat ettigi mesafe, agaca dönüsecek.

Iklim kriziyle mücadeleye dikkat çekmek amaciyla 2022 yilini Iklim Yili ilan ederek çalismalarini bu dogrultuda yürüten, Nilüfer Belediyesi, Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Taraflar Konferansi’na (COP27) giden yolda iklim krizi ve muhtemel çözümlerinin daha iyi anlasilabilmesi, ilgililer arasinda dayanisma olusturan ve iklim eylemini hizlandirmak için baglantilar kuran kitlesel katilimli uluslararasi bir girisim olan Walk2COP 27’ye ev sahipligi yapiyor. Iklim kriziyle mücadele konusunda dayanisma ve yürüyüsü genisletmek, daha genis kitlelere ulasmak ve sivil toplumun sesini hükümetlere duyurmak için COP26’nin ev sahipligini yapan Iskoçya’nin Glasgow kentinden, COP27’nin ev sahipligini yapacak olan Misir’in Sarm El-Seyh kentine uzanan 12 ülkenin yer aldigi sanal bir rota çizildi. Iskoçya, Ingiltere, Fransa, Belçika, Almanya, Macaristan, Avusturya, Bulgaristan, Lübnan, Ürdün ve Misir’in yer aldigi rotanin Türkiye’deki ev sahibi ise Nilüfer Belediyesi. Türkiye’de iklim degisikligi sorunlari, çözümleri, iklim degisikligi ve tarimin konusulacagi Walk2COP27 Zirvesi öncesi Nilüfer Belediyesi, “Iklim için Harekete Geç” sloganiyla bisiklet turu düzenledi.

Tura katilanlarin kat ettigi mesafenin agaca dönüsecegi etkinlik, Mysia Yollari’nin Gümüstepe (Misi), Dagyenice, Atlas ve Çali mahallelerini içine alan B1 parkurunda gerçeklesti. Sabah saatlerinde Misi meydaninda toplanan bisiklet tutkunlari, ilk olarak “Atlas GO” mobil uygulamasi üzerinden Nilüfer Belediyesi takimina dahil oldular. Ardindan Misi’den Çali’ya uzanan 18 kilometrelik parkurda pedallayan bisiklet tutkunlari, doganin yesiline katkida bulundular.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile