'Pedallıyorum Türkiye Projesi'

Pedallıyorum Bisiklet ve Eko Turizm Derneği'nin yürüttüğü proje kapsamında 24 noktada planlanan bisiklet turu, yarın Antalya'nın Alanya ilçesinden başlayacak.

Pedallıyorum Bisiklet ve Eko Turizm Derneği tarafından düzenlenen 'Pedallıyorum Türkiye Projesi'nin ilk etabı, yarın Antalya'nın Alanya ilçesinde başlayacak.

Alanya Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Pedallıyorum Bisiklet ve Eko Turizm Derneği Başkanı Serkan Aygören ile yardımcısı Cengiz Yargıç, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'i ziyaret etti.

Başkan Yücel'e proje hakkında bilgi veren Aygören, Pedallıyorum Türkiye Projesi'nin, bisiklet kullanımına engel olan yaşa, cinsiyete, bedensel engellere dair yorumlardan sıyrılmayı hedeflediğini belirtti. Ülkedeki 24 noktada gerçekleştirmeyi planlandıkları bisiklet turunun ilk etabı için hem doğa hem de parkurlar açısından uygun olan Alanya'yı seçtiklerini bildiren Aygören, şunları kaydetti:

'Yarın yurt dışı ve yurt içinden gelen bisiklet ve doğa tutkunlarıyla Alanya Otogarı'nda buluşarak startı vereceğiz. Burada başlattığımız turumuzu, Alanya'nın çevresinde ve Toroslar'da sürdürdükten sonra 31 Ocak'ta yine aynı noktada tamamlayacağız. Yani turun başlangıç ve bitiş noktası, Alanya'dır. Belediye başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.'

Aygören ayrıca, projeyle ilgili hazırlanacak belgeselle Alanya'nın tanıtımına destek verilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile