Pehlivan'dan Kredi Elestirilerine Net Yanit

Pehlivan'dan Kredi Elestirilerine Net Yanit

Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, nisan ayi meclis oturumunda önceki yil kullandiklari kredi için yöneltilen elestirilere “Biz bu krediyi, 14,5 yillik ödenmeyen ikramiyeler, 4,5 ay geriden gelen maaslar gibi isçi alacaklarimiz, Menemen esnafimiza girtlaga kadar borca dayanmis bir kurumun borçlarini ödemek için kullandik. Yine olsa yine aynisini yaparim. Isçimiz için, Menemen halki için, Menemen esnafimiz için canimi veririm” yanitini verdi.

Menemen Belediyesinin nisan ayi 2. meclis oturumu, Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan yönetiminde belediye meclis salonunda gerçeklesti. Meclisin gündeminde yer alan 2022 yili faaliyet raporu, oy çokluguyla meclisten geçti. Faaliyet raporu oylamasi öncesi konusan Menemen Belediyesi CHP Grup Baskan Vekili Ali Yilmaz, 1 Subat 2022 tarihinde Menemen Belediyesinin aldigi 25 milyon lira kredi için açtiklari davanin leyhlerine sonuçlandigini dile getirdi. Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “Faaliyet raporuna olumlu yönde oy veren mesai arkadaslarima tesekkür ediyorum. Sonuçta biz hepimiz biriz, ‘birlikte yönetelim’ mantalitesindeyiz. Katki koyan koymayan bütün meclis üyesi arkadaslarimizdan Allah razi olsun. Faaliyet raporunun içeriginde zaten bütün yil bu yapmis oldugumuz bütün etkinliklerimizi yapmis oldugumuz icraatlarimizi ifade ettik. Ali Yilmaz, 25 milyon TL krediden bahsetti. Davayi kazandiklarindan bahsetti. Evet 25 milyon TL kredi kullandik ve bu konuyla ilgili yargilaniyorum. Biz bu 25 milyon TL’yi neden kullandik? 14,5 yillik ödenmeyen ikramiyeler, 4,5 ay geriden gelen maaslar gibi isçi alacaklarimiz ve Menemen esnafina girtlaga kadar borca dayanmis bir kurumun borçlarina ödemek için bu krediyi kullandik. Yine olsa yine aynisini yaparim. Isçimiz için, Menemen esnafi için, Aydin Pehlivan ceza almis zerre-i miskal umurumda degil. Menemen halki için de isçimiz için de Menemen esnafimiz için de canimi veririm” dedi.



“Karinca gibi çalisiyorum”

Seyrek’teki arsa satislari hakkinda da konusan Pehlivan, “Arsalar sürekli bir temcit pilavi gibi önümüze geliyor. Seyrek arazilerimizle ilgili ihaleye çikildi ve satis yapildi. Biz su anda Menemen’in, Menemenli kiymetli hemsehrilerimizin gelecegini düsünüyor, önünü açiyoruz. Göreve gelmis oldugumuz gün Türkiye’nin en borçlu ilçe belediyelerinden biri iken su anda bu irade, bu 16 inanmis arkadasimizin da destekleri ile birlikte Menemen’imizi Türkiye’nin en borçlu ilçe belediyelerinden biri olma durumundan çikardik. Menemen’imize hayirli ugurlu olsun. Göreve geldigimden beri karincadan daha çok çalisiyorum. Faaliyet raporuna bakin, neler yapmisiz görün. Bu isler agustos böcegi gibi yan gelip yatmakla olmuyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile