Ata sporu olarak kabul gören yağlı pehlivan güreşi Milas'a bağlı Çamovalı köyünde 120 pehlivanın katılımıyla gerçekleştirildi. İlki 2008 yılında gerçekleştirilen görüşlerin ikincisi yapıldı. Köy muhtarlığı tarafından düzenlenen güreşten elde edilen gelir köyün içme suyu sorunun çözülmesinde ve çevre düzenlemesinde kullanılacak. Pehlivanların kıyasıya güreştiği yağlı güreşte pehlivanlar seyircilerden büyük alkış aldı. Bazı vatandaşlar da hem piknik yaptı hem de güreşi izledi.
Güreşten elde edilecek gelirin nerelerde kullanılacağı konusunda Çamovalı Köyü Muhtarı Necat Karaca, "Güreşten elde edilecek gelir köyümüzün içme suyu sorunun çözülmesinde ve çevre düzenlemesinde kullanılacak. Ayrıca okullarımızın, camilerimizin eksiklerinin giderilmesinde, hasarlı su borularımızın değiştirilmesinde ve su pompamızın tamirinde harcamayı düşünüyoruz. Yağışlar sonucunda zarar gören köprülerimizin onarımı ve isnat duvarları da yapılacak. Bu güreşten elde ettiğimiz gelirle bu işlerimizi yapmaya çalışacağız" dedi.
Karaca; katılımın Denizli, Manisa, Antalya, Burdur, Muğla ve ağırlı olarak kıyı bölgelerden olduğunu belirterek güreşe 120 pehlivanın katıldığını ifade etti.
Güreşe izleyici olarak; Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mat, İl Genel Meclis Üyeleri Avukat Akın Üstündağ, Halil Ilbıra, Halil Mutlu, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı, MHP Milas İlçe Başkanı Mehmet Ali Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri, Milas CHP İlçe Başkanı Suat Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, Yeni Milasspor Kulübü Başkanı Halil İbrahim Gülen katıldı.
Pehlivanlar Köy Yararına Güreşti
Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Çamovalı köyünde ilki 2008 yılında yapılan yağlı güreşler çekişmeli mücadelelere sahne oldu.