Pekarun'a 'Japonya Devlet Nişanı'

Mehmet Nurettin Pekarun'a, DEİK TürkiyeJaponya İş Konseyi Türk tarafı Başkanı ve Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı olduğu dönemlerde iki ülke ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı 'Japonya Devlet Nişanı' verildi.

Japonya hükümeti tarafından, Mehmet Nurettin Pekarun'a "Japonya Devlet Nişanı" tevdi edildi.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Devlet Nişanı tevdi töreni dolayısıyla Hilton İstanbul Bosphorus'ta düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, Japon siyaset, diplomasi, sanayi, ekonomi, bilim ve kültür gibi alanlardaki gelişmesine katkıda bulunan Japon vatandaşlarına ve yabancı ülke vatandaşlarına her yıl ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde iki kez nişan takdim edildiğini söyledi.

Miyajima, 2017'de ilkbahar ve sonbahar döneminde ise aralarında iki Türk vatandaşının da olduğu 149 kişinin nişanla taltif edildiğini belirterek, 2012-2016 yılları arasında DEİK Türkiye-Japonya İş Konseyi'nin Türk Tarafı Başkanı ve Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı olduğu dönemlerde Pekarun'un, Japonya ve Türkiye arasındaki ekonomik ve dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Büyükelçi Mijiyama, bu katkılardan dolayı Pekarun'un, "Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı" ile taltif edilmesine karar verildiğini kaydetti.

Pekarun da Japon hükümeti tarafından böyle anlamlı bir ödülle taltif edilmenin kendisini çok duygulandırdığını ifade ederek, törene katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Mijiyama, Pekarun'a, "Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı" takdim etti.

Resepsiyona, AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan'ın yanı sıra iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile