Pençe Kilit Operasyonunda Sehit Olan Mustafa Sezer'in Adi Kütüphanede Yasatilacak

Pençe Kilit Operasyonunda Sehit Olan Mustafa Sezer'in Adi Kütüphanede Yasatilacak

Zonguldak’ta sehit piyade uzman çavus Mustafa Sezer’in anisina Erdemir Anadolu Lisesi’nde kütüphane açildi.

2023 yilinda Irak’in kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarinin taciz atesi sonucu Zonguldakli asker Mustafa Sezer sehit düstü.

Sehit Sezer’in arkadasi Bartin Üniversitesi Bilge ve Bilge Yönetimi ögrencisi Merve Cinel, sehidin anisi yasatmak amaciyla kütüphane olusturmaya karar verirdi.

Ardindan Cinal, sosyal medyada üzerinden sehit için kitap kampanyasi baslatildi.

Kampanya kapsaminda Türkiye’nin dört bir yanindan 2 bin kitap toplandi.

Toplanan kitaplarlarla Erdemir Anadolu Lisesinde sehit piyade uzman çavus Mustafa Sezer kütüphanesi olusturuldu.

Sehit Mustafa Sezer kütüphanesi bugün törenle açildi

Kütüphane açilisina, Il Jandarma Komutani Kd. Alb. Cezmi Yalinkiliç, Vali Yardimcisi Mehmet Türk, Zonguldak Belediye Baskan Yardimcisi Erol Yilmaz, Kozlu Belediye Baskani Altug Dökmeci, Il Kütür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Sehit Aileleri Dernegi Baskani Mustafa Yorulmaz, Erdemir Anadolu Lisesi Müdürü Erol Koç, sehit Mustafa Sezer’in annesi Yasemin Sezer, babasi Mehmet Emin Sezer, kardesleri Kerim Sezer, Yakup Sezer ve esi Aleyne Sezer ve Sehit Sezer’in arkadasi Bartin Üniversitesi Bilge ve Bilge Yönetimi ögrencisi Merve Cinel katildi.

Program saygi durusu ve istiklal marsinin okunmasiyla basladi.

Açilis öncesinde Vali Yardimcisi Mehmet Türk, sehit ailesine plaket takdim etti.

Projenin mimari olan Bartin Üniversitesi Bilge ve Bilge Yönetimi ögrencisi Merve Cinel, “Sehidimiz Mustafa Sezer, 1995 yilinda Zonguldak Kozlu’da dogdu. Ögrenim hayatini Kozlu Ilkokulu ve ardindan Kozlu Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladi. Görevine 2016 yilinda baslayan Mustafa Sezer, evli ve bir çocuk babasiydi.Sehit Mustafa Sezer, 9 Agustos 2023 tarihinde vatan borcuna canini, hayallerini feda etti.

Kütüphane açilisi sonrasinda kütüphaneyi gezen sehit Mustafa Sezer’in annesi Yasemin Sezer, göz yaslarina hakim olamadi.Anne Sezer açilis boyunca güçlükle ayakta durabildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile