Pendik'te Ahmet Çalik Spor Kompleksi Kapilarini Açti

Pendik'te Ahmet Çalik Spor Kompleksi Kapilarini Açti

Pendik Belediyesi’nin 14’üncü spor kompleksi olan ve içerisinde fitness salonu, pilates salonu, minder sporlari salonu ve basketbol salonunun yer aldigi Ahmet Çalik Spor Kompleksi kapilarini açti. Geçtigimiz ocak ayinda hayatini kaybeden Türk Milli Takimi ve Konyaspor’un basarili oyuncusu Ahmet Çalik’in isminin verildigi kompleksin açilisinda Çalik’in ailesi, duygusal anlar yasadi.

Pendik’te Kavakpinar Mahallesi Abdi Ipekçi Caddesi ile Albayrak Caddesi kesisiminde yapimi tamamlanan ve Pendik Belediyesi’nin 14’üncü spor kompleksi olan Ahmet Çalik Spor Kompleksi düzenlenen tören ile kapilarini açti. Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin’in aldigi karar ile komplekse, geçtigimiz ocak ayinda hayatini kaybeden Türk Milli Takimi ve Konyaspor’un basarili oyuncusu Ahmet Çalik’in ismi verilmisti. Toplam 2 bin 615 metrekarelik alana sahip spor kompleksi içerisinde fitness salonu, pilates salonu, minder sporlari salonu ve basketbol salonu yer aliyor.

Açilisa AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Erkan Kandemir, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Vedat Demiröz, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Istanbul Milletvekili Erol Kaya, Pendik Kaymakami Hülya Kaya, Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin ve Ahmet Çalik’in babasi Ali Çalik ile annesi ve kardesi de katildi.

Vatandaslarin da ilgi gösterdigi açilista Çalik’in ailesi duygu dolu anlar yasadi.

Açilista konusan Pendik Kaymakami Hülya Kaya, “Pendik dünya çapinda sporculari ile çok büyük basarilara imza atmis, nadide bir ilçemiz. Gençlerimiz firsat verildiginde sporun her alaninda kendini gelistirmeye, ülkemizi en iyi sekilde temsil etmeye çalisiyor” dedi.

AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe ise, “Spor bir insana nasil bir kimlik ve karakter kazandirabilir dendiginde, Ahmet kardesimiz buna verilebilecek en güzel cevaplardan biri. Sadece Pendik’te benim de katildigim 3’üncü ya da 4’üncü açilis programini yapiyoruz. Bunlar devam edecek. AK Parti hizmet üretmeye edecek” diye konustu.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Erkan Kandemir, “Ahmet kardesimizin degerli ailesine çok tesekkür ediyorum. Ne güzel bir genç yetistirmissiniz ki, hakkinda kim konussa ‘güzel bir insandi’ diyor” dedi.

Açilista kisa bir konusma yapan Ahmet Çalik’in babasi Ali Çalik, “Buraya kadar gelip teveccüh gösterdiniz. Haklarinizi helal edin. Rabb’im basarilarinizin devamini eylesin. Bu güzel eserlerden dolayi baskanimiza çok tesekkür ederim” seklinde konustu.



“Çok karakterli, spor camiasinda sevilen ve basarili bir kardesimizdi”

Spor kompleksi hakkinda konusan Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, “Busenaz Sürmeneli kardesimizin ismine bir spor kompleksi yapmistik. Yine Mete Gazoz adina bir spor kompleksi yapmistik. Bugün de yine bir spor kompleksimizi yaptik ama ismi çok anlamli ve önemli bizim açimizdan; Ahmet Çalik kardesimizin ismini vermeyi uygun bulduk. Ocak ayinda kaybettigimiz çok karakterli, spor camiasinda sevilen ve basarili bir kardesimizdi. Bu vesileyle yatirimimizin anlami bu noktada çok daha özel bir noktaya gelmis oldu. Yaklasik 3 bin metrekare kapali alani olacak ve voleybol, basketbol ve diger spor etkinliklerinin yapilacagi bir tesisi, tatli bir hüzünle bugün açilisini gerçeklestirmis olacagiz. Ahmet Çalik kardesimizin annesi, erkek kardesi ve babasi da burada, akrabalari da burada. Onlara da bu aniyi beraber yasatmak istedik. Istanbul ve Türkiye aslinda genç bir nüfusu nüfusa sahip. Dolayisiyla Pendik de genç bir nüfusa sahip. Yirmi bes yasin altinda yaklasik 220 bin tane genç var. Ve bu bölgede de çok yogun bir genç ve çocuk sayisi var. Dolayisiyla özellikle bu bölgeyi bu yüzden seçmis olduk. Bizim bu tesisimiz 14. spor kompleksimiz. Daha önce üç tane spor kompleksi açmistik. Önümüzde iki tane spor kompleksimiz var. Onlarin da insallah önümüzdeki günlerde açilisini gerçeklestirmis olacagiz. Gençlerimizin ve vatandaslarimizin enerjilerini atacagi, sporlarin yapabilecegi bir ortami, onlari hazir hale getirmeye çalisiyoruz. Altyapiyi ve üst yapiyi hazirlamak bizden. Burayi kullanmak, degerlendirmek, imkanlarindan faydalanmak vatandasimizdan” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile