Pendik'te Toprak Kayması Oldu, Facia Ucuz Atlatıldı

Pendik'te bir inşaatın temeliyle, bitişiğinde bulunan başka bir binanın bahçesinde sağanak yağışla birlikte toprak kayması oldu

Pendik'te bir inşaatın temeliyle, bitişiğinde bulunan başka bir binanın bahçesinde sağanak yağışla birlikte toprak kayması oldu. O sırada bahçede bulunan apartman sakinleri büyük bir facia atlatırken, bina boşaltıldı.
Olay, Yayalar Mahallesi Aslan Sokak üzerine yaşandı. Alınan bilgiye göre, numara 9'da bulunan binanın arka kısmında inşaat için kazılan çukurda sağanak yağışın etkisiyle toprak kayması oldu. Toprak kaymasıyla birlikte 9 numaralı apartmanın bahçesinde de çökme oldu. İnşaat nedeniyle bahçede oluşan yarıklara bakmak için bahçede olduğu öğrenilen bina sahibi Sebahat Akgöz ve yakınları büyük bir tehlike atlattı. Toprağın kaymasını fark ettiği anda geri doğru koşmaya başlayan Akgöz ve yakınları büyük panik
yaşadı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sokaktaki 5-7 ve 9 numaralı binaların etrafına güvenlik şeridi çekti. Sebahat Akgöz'ün 9 numaralı bina boşaltılırken, diğer binalarda yaşayanlar evlerini terk etmedi.
Sebahat Akgöz'ün kızı Esra Akgöz, olayın yaşandığı sırada evde olduğunu belirterek, "Daha önce bahçede bir yarık oluşmuştu. Annemler oraya bakmaya gitmişlerdi. Annemler bakmaya gittiklerinde toprak göçmeye başladı. Ayaklarının altından toprak kayarken bize doğru kaçtılar. Bende o sırada yanlarına gidiyordum. Evdekileri boşalttık. Çok büyük bir gürültü oldu. Evin altı boşaldı" diye konuştu.
Sebahat Akgöz ise böyle bir olaya hazırlıklı olduklarını ifade ederek, "Ben ne zaman göçecek diye sürekli nöbet tutuyordum. En sonunda göçtü. Çoluk çocuk feryat ederek kaçıştık. İşçiler bana 'içeride durun yapı göçer' diyorlardı. Onlar yapıyı düşünüyorlar, ben çoluğumu çocuğumu düşünüyorum. İyi ki de sabahtan beri orada beklemişim. Çocuklara bağırabildim. Ya biz evdeyken göçseydi. Ev dolusu insan gitseydi. Şuanda korkudan bacaklarım titriyordu. Onları daha önce çok uyardık, duvara kadar gelmeyin diye.
'Proje böyle' denildi. Biz şimdi nerede kalacağız. Onca eşyamız evin içinde kaldı. Evin içine girmeye korkuyoruz. Eşyadan da geçtik, az kalsın ölüyorduk" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile