Pendik'te Yola Birakilan Kimyasal Madde Panige Neden Oldu

Pendik'te Yola Birakilan Kimyasal Madde Panige Neden Oldu

Pendik’te cadde üzerinde içerisinde kimyasal madde bulunan varilin patlamasi sonucu ham maddesi tuz ruhu olan sivi yola döküldü. Kayganlasan zeminde trafik kazasinin da yasandigi olayda çevrede panik anlari yasandi.

Olay, saat 14.30 siralarinda Fevzi Çakmak Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde meydana geldi. Iddiaya göre, kimligi belirsiz kisi veya kisilerce içerisinde kimyasal madde bulunan varil yol ortasindaki refüje birakildi. Varilin patlamasi sonucu cadde üzerine ham maddesi tuz ruhu oldugu belirtilen kimyasal sivi döküldü. Marmara Üniversitesi Pendik Egitim Arastirma Hastanesi’nin önündeki caddede yasanan olayda kayganlasan yolda maddi hasarli trafik kazasinin da yasanmasinin ardindan çevredekiler durumu hemen polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerinde bölgeye itfaiyenin "Tehlikeli Madde Müdahale Araci", polis ve saglik ekipleri sevk edildi.

Polis ekiplerince kimyasal maddenin dökülmesi ile kayganlasan yol trafige kapatildi. Kimyasal olaylara müdahalede görevli, kimyasal koruyucu elbiselerini giyen uzman itfaiye ekipleri yola saçilan kimyasal maddeyi temizlemek için çalisma baslatti. Kimyasal maddenin temizlenmesinin ardindan trafikte kontrollü olarak geçislere izin verildi.

Polis ekipleri içerisinde kimyasal madde bulunan varili caddeye birakan kisi veya kisileri yakalamak için olayla ilgili inceleme baslatti.

Görgü taniklarindan Muhittin Bölet isimli vatandas, "Tuz ruhu özündeki madde dolu varil sanirim patladi. Her yeri kapattilar bütün cadde trafige kapali. Varil çok tehlikeli bir yerde, tam hastane önü ve insanlarin yogun oldugu bir bölge" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile