Sanatseverler artık sadece birkaç tıkla Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Oryantalist Resim Koleksiyonu 'nun yanı sıra Kütahya Çini ve Seramikleri, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri ve Eski Istanbul Fotoğrafları koleksiyonlarını keşfedebilecek.
Kullanıcılar bu geniş koleksiyonlardaki eserleri en ince detaylarına kadar inceleme fırsatı bulurken, kendi koleksiyonlarını oluşturma ve paylaşma şansını da yakalayacak. Google Art Project 'in direktörü Amit Sood, “Dünyanın dört bir yanından yeni ortaklarımız sayesinde Sanat Projesi globalleşiyor” dedi.
DÜNYA MÜZELERİ SANAL DÜNYADA
Geliştirilmiş “Benim Galerim” (My Gallery) özelliği sayesinde kullanıcılar Google Art Project 'te yer alan 30 bin sanat eseri arasından istediklerini seçerek kişisel galerilerini oluşturabilecek. Eserlerin tek tek veya koleksiyonların tamamının eklenebildiği bu galeriler, aile ve arkadaşlar ile paylaşılabilecek. Kullanıcılar, dönem, sanatçı ya da eser kategorisine göre arama yapabiliyor, dünyanın dört bir yanında müzelerdeki sanat eserlerine erişebiliyor.
Bu projeyle Google, kültürün her türünü sanal dünyaya getirmeyi ve ulaşılır kılmayı hedefliyor. Projenin diğer ortakları arasında, Tate, Victoria & Albert Müzesi, The National Gallery, Museo Thyssen-Bornemisza, New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), Beyaz Saray, Uffizi Gallery, Rijksmuseum, Versay Sarayı, Frick Koleksiyonu, Metropolitan Müzesi, Van Gogh Museum, Reina Sofia, Musée d 'Orsay gibi önemli kurumlar da yer alıyor.
Pera Müzesi Dünyaya Açıldı
Google ile 40 ülkeden 151 önemli sanat kurumunun işbirliğini kapsayan Google Art Project’in (GAP) ikinci fazına Türkiye’den Pera Müzesi de katılıyor. Proje sayesinde dileyenler, internet sayesinde dünya müzelerindeki eserlerden kendi sanat galerisini oluşturabilecek