Perakendecilerin Gözü Kulagi Perakende Yasasinda

TPF Yönetim Kurulu Baskani Ömer Düzgün: 'Binlerce isletmemizin son dönemde gözü ve kulagi Perakende Yasasi’nda. Hükümetimizin titizlikle üzerinde çalistigi Perakende Yasasi'nin ivedilikle tamamlanmasini bekliyoruz' 'Hiçbir kurala tabi olmadan sayisal büyüme odagiyla açilan, her köse basinda birbiri ile köse kapmaca yarisina giren magazalarin açilis kriterlerinin bir sistem ve kurala baglanmasi hem geleneksel kanalda hizmet veren isletmelerimizin ve ayni zamanda yerli ve milli gida perakendecisi ile üreticisinin gelecegi noktasinda çok büyük önem arz ediyor' '100 bin kisilik istihdam barajini astik. Çalisan ailemiz büyümeye hizla devam ediyor. Ciromuz 45 milyar TL'ye ulasti. Yerel zincirler olarak bu yil yüzde 15 büyümeyi hedefliyoruz'

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Baskani Ömer Düzgün, "Binlerce isletmemizin son dönemde gözü ve kulagi Perakende Yasasi’nda. Hükümetimizin titizlikle üzerinde çalistigi "perakende yasasi"nin ivedilikle tamamlanmasini bekliyoruz." dedi.

TPF tarafindan düzenlenen, gida perakende sektörünün en büyük konferans ve fuar organizasyonu Yerel Zincirler Bulusuyor (YZB) etkinligi, Haliç Kongre Merkezi'nde basladi.

Bu yil "gelecek" temasiyla 12'ncisi düzenlenen etkinligin açilisinda konusan Düzgün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda dünya ekonomisinin yüzde 3,5 küçüldügünü ve küresel ticaret yüzde 10'a yakin daraldigini söyledi.

Dünya gida fiyatlarinin son 7 yilin en yüksek seviyesine ulastigini ifade eden Düzgün, birçok Avrupa ülkesinde tedarik zincirinde aksamalar yasandigini belirtti.

Düzgün, Türkiye'nin özellikle gida ve perakendede daha sansli bir konumda oldugunu belirterek, "Üreticimiz, lojistikçimiz, satis magazalarimiz, tedarik zincirini olusturan tüm halkalarla bu olumsuz süreci basariyla yönettik. Saglik neferlerimiz, güvenlik güçlerimiz, üretim sektörümüz gibi bizler de görevimizin basinda olduk. Vatandaslarimizin ihtiyaçlarini karsilamak için market magazalarimizda ve eve teslimat yaparak ihtiyaçlari karsiladik. Zor günleri geride birakiyoruz. Esas önemli olan bugünden itibaren gelecegimizi sekillendirmek." ifadelerini kullandi.

Gida perakendesinde yasanan sorunlara deginen Düzgün, söyle konustu:

"Sektörümüzün tüm taraflarinin ortak bir noktada bulusamamasi, gelecege yönelik ortak kararlar alamamasi, ortak söylem gelistirememesi nedeniyle son yillarda hepimiz zor günler yasadik. Bundan sonraki süreçte ortak hedef ve inançla hareket edemezsek benzer sorunlarla karsilasmamiz kaçinilmaz olacak. Bu nedenle binlerce isletmemizin son dönemde gözü ve kulagi Perakende Yasasi’nda. Hükümetimizin titizlikle üzerinde çalistigi Perakende Yasasi'nin ivedilikle tamamlanmasini bekliyoruz. Perakende ticaretinin yasa ile en kisa sürede garanti altina alinmasiyla, isletmecilerimiz, esnaflarimiz derin bir nefes alacak, rekabet avantaji kazanacak."

- Bu yil yüzde 15 büyümeyi hedefliyoruz

Düzgün, ekonomik olumsuzluklarda perakende isletmelerinin sorunun kaynagina inilmeden sorgulandigini ifade ederek, sektördeki olumsuzluklara ragmen isletmecilerin pek çok alanda katma deger yaratmaya devam ettigini vurguladi.

Düzgün, söyle devam etti:

"Önümüzdeki süreçte; ürün fiyatlarindaki artisin önüne geçilmesi, shrinkflasyonun (gramaj düsürmenin) sona ermesi, yasanmasi muhtemel olan kuraklik nedeniyle üretim ürün temininde, ihracatta gerekli tedbirlerin alinmasi müsterilerimiz ile bizi karsi karsiya birakmayacak. Ayrica yerel yatirimcinin, isletmecinin nefes alabilmesi için magaza açilis kriterlerinin de belirlenmesini talep ediyoruz. Hiçbir kurala tabi olmadan sayisal büyüme odagiyla açilan, her köse basinda birbiri ile köse kapmaca yarisina giren magazalarin açilis kriterlerinin bir sistem ve kurala baglanmasi hem geleneksel kanalda hizmet veren isletmelerimizin ve ayni zamanda yerli ve milli gida perakendecisi ile üreticisinin gelecegi noktasinda çok büyük önem arz ediyor. Bu konularda destek bekliyoruz."

Yerel zincirlerin 2020 yilinda 10 bin kisiye yeni is kapisi yarattigini belirten Düzgün, "Her yil istihdami artirma sözü veriyoruz. Bugüne kadar mahcup olmadik, ne mutlu ki 100 bin kisilik istihdam barajini astik. Çalisan ailemiz büyümeye hizla devam ediyor. Ciromuz 45 milyar TL'ye ulasti. Yerel zincirler olarak bu yil yüzde 15 büyümeyi hedefliyoruz. Tüm paydaslarimla tek yürek halinde hareket edip, yeni basari hikayeleri yazacagimiza inancimiz tam." degerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile