Persembe ÇOMÜ'lü Ögretim Üyesinin Projesine 3 Milyon TL Destek

Persembe ÇOMÜ'lü Ögretim Üyesinin Projesine 3 Milyon TL Destek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Adem Polat’in Derin Teknoloji Meme Kanseri Görüntüleme Cihazina, Türkiye Saglik Enstitüleri Baskanligi (TÜSEB) tarafindan 3 milyon TL verildi.

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Adem Polat’in saglik bilim ve teknolojileri alaninda yapmis oldugu “Lumpektomi ameliyatinda meme kanseri tümörünün gerekli cerrahi sinirini ve sentinel lenf nodu (SLN) metastazini 3 boyutlu görüntüleme ile tespit eden portatif derin teknoloji tomosentez cihazinin (TomoSyn) üretimi” baslikli projesi Türkiye Saglik Enstitüleri Baskanligi (TÜSEB) tarafindan desteklenerek taraflarca sözlesme imzalandi.

3 milyon TL bütçe destegi alan ve meme tümörünün gerekli cerrahi sinirlarini derin teknoloji ile tespit edecek projede ÇOMÜ Tip Fakültesi Genel Cerrahi AD Ögretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Çetin ve ÇOMÜ Hastanesi Biyomedikal Birimi Koordinatörü Ögr. Gör. Hüseyin Vurur arastirmaci olarak görev alacak.

Gelistirilen tibbi cihaz ile ilgili Proje Yürütücüsü ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Adem Polat, "2014 yilinda basladigim projenin temellerini sirasiyla ITÜ, Lisbon University Biomedical Institue, Harvard Medical School ve Harvard-MIT Health Sciences and Technology’de attim. Türkiye’ye döndükten sonra çalismalarimi yogunlastirarak TomoSyn’i gelistirmeye devam ettim. 10 yillik bir Ar-Ge çalismasi ürünü olan projeyi kisaca özetlemek gerekirse, meme kanseri ameliyatlarinda, meme cerrahlari 1-2 saat süren ön patoloji raporuna göre ameliyati sonlandirmaktadir. Dahasi yaklasik 1 ay sonra çikan detayli patoloji raporlarina göre ise ikinci bir ameliyat söz konusu olabilmektedir. Patent basvurusu yapilan tibbi cihaz bulusumuz ile ameliyati yapan cerrah, hastadan aldigi tümörü ameliyat esnasinda sadece 10 dakika içinde 3B görüntüleyerek ameliyatin seyrine anlik karar verebilecek. Bu sayede hem hastanin yasam motivasyonu artacak hem de ameliyat maliyetleri önemli ölçüde azaltilarak Türkiye ekonomisine yüksek katma deger saglanacaktir" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile