Persembe Yaylasi'na Yeni Ve Modern Bir Tesis Geliyor

Persembe Yaylasi'na Yeni Ve Modern Bir Tesis Geliyor

Ordu’nun Aybasti ilçesinin dünyaca ünlü Persembe Yaylasi’nda Aybasti Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Gastronomi Bölümü ögrencilerinin deneyim ve tecrübe kazanacagi ve yöresel yemeklerin sunulacagi sosyal tesis için protokol imzalandi.

Aybasti Belediyesi ve Aybasti Milli Egitim Ilçe Müdürlügü tarafindan ortaklasa gerçeklestirilen ‘Istasyon Kafe Restoran Projesi’ için çalismalar tamamlandi. Projenin ortaklik protokolü Aybasti Belediye Baskani Beytullah Geçtan ile Milli Egitim Ilçe Müdürü Hasan Acu tarafindan imzalandi.

Aybasti Milli Egitim Ilçe Müdürü Hasan Acu, bu projeyle Gastronomi Bölümü ögrencilerinin okulda ögrendikleri teorik bilgilerin, modern malzemelerle donatilmis profesyonel bir ögrenme ve çalisma ortami olan ‘Istasyon Kafe Restoran’da uygulamali olarak ögrenirken alaninda ihtiyaç duyulan nitelikli ve donanimli insan gücüne de ulasmis olacaklarini belirtti.



Persembe Yaylasi’na yeni ve modern bir tesis

Acu, böyle bir sosyal tesisin tarihi ve kültürüyle binlerce yillik geçmisi olan ve yaklasik 1000 yillik Yagli Güres Festivalleri, essiz menderesleri, selaleleri, ormanlarinin yaninda yayla çiçeklerinin kokusunun kapladigi dogal güzelliklerinin yaninda Emir Kümbet Türbesi, Kutlu Dogmus Türbesi, Hanyeri Türbesi gibi tarihi ve dini degerleri de içinde barindiran yilin her mevsiminde on binlerce yerli ve yabanci turist agirlayan Persembe yaylasinda olmasinin da ayri bir önemi oldugunu vurguladi.

Ögrenciler isletecek

Acu, “Ilçemize gelen on binlerce turisti agirlayacak, yeme-içme ve dinlenme imkâni sunacak modern bir tesis ögrencilerimizin isletmeciliginde hayata geçecektir. Yaylamizin güzelliginin yani sira ögrencilerimizin ortaya koyacagi ürünlerle gastronomi turizminin merkezi Persembe Yaylasi olacaktir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile