Peskov Açiklamasi 'Kuzey Akim Gaz Boru Hatlarina Yapilan Sabotajda Ingiltere'nin Yer Aldigina Dair Kanitlar Var'

Peskov Açiklamasi 'Kuzey Akim Gaz Boru Hatlarina Yapilan Sabotajda Ingiltere'nin Yer Aldigina Dair Kanitlar Var'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kirim açiklarindaki Rus donanmasina yapilan saldirinin yani sira Kuzey Akim ve Kuzey Akim 2 gaz boru hattina sabotajlar gerçeklestirildigini ve bu sabotajlarda da Ingiltere’nin yer aldigina dair ciddi kanitlar bulundugunu söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ingiltere’nin yalnizca Rus donanmasina yapilan saldirida degil Kuzey Akim gaz boru hatlarina yapilan saldirilarda da yer aldigini öne sürerek, "Sivastopol körfezindeki saldirida (Rus donanmasina yapilan saldiri) operasyonun Ingiliz uzmanlar tarafindan yönlendirildigine dair Rus istihbaratinda ciddi deliller var. Ingiltere’nin ayrica enerji altyapilarina yapilan terör saldirilarinda da yer aldigina dair de kanitlar var. Bunu sadece Rusya için degil uluslararasi enerji altyapisi oldugu için dikkate almak çok önemli. Bu bilgi herkes tarafindan çok dikkatli bir sekilde analiz edilmelidir ve Avrupa baskentlerinin sessizligine ragmen irdelenmelidir" ifadelerini kullandi.

Rusya’nin, Ingiltere’ye karsi bir misillemede bulunup bulunmayacagina iliskin açiklama yapan Peskov, "Bu tür eylemler karsiliksiz birakilmaz. Elbette bundan sonraki adimlari da düsünecegiz" dedi.

Peskov ayrica Kuzey Akim ve Kuzey Akim 2 gaz boru hatlarinin tamir edilmesi için uzmanlarla da görüsülecegini ve buna göre karar verilecegini söyledi.



Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov’un eylül ayinda Kuzey Akim gaz boru hatlarina yönelik saldirilarda Ingiliz birliklerin yer aldigini söylemesinin ardindan Ingiltere Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, "Rusya, Ukrayna’nin isgalinin ele alinmasini önlemek için yalan iddialara basvuruyor" ifadelerine yer verilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile