Peugeot Automobiles Genel Müdürü Maxime Picat Açıklaması

Peugeot Automobiles Genel Müdürü Maxime Picat, Avrupa'daki krizin kalıcı bir yapısı olduğunu belirterek, ''2015'ten önce bir büyüme beklemiyoruz. Bu süreçte Türkiye, Rusya, Latin Amerika gibi ülkelerde büyüyeceğiz. Şu an Avrupa dışındaki satışlarımız yüzde 48'e ulaştı. Bu oran daha da yukarı çıkacak'' dedi.

İstanbul Autoshow 2012'de gazetecilere açıklamalarda bulunan Picat, yeni pazara sundukları 208 ve 301 modellerinin kendileri açısından çok stratejik araçlar olduğunu vurguladı.

Peugeot 208'in, marka olarak en iyi bildikleri ve güçlü oldukları sınıfta yer aldığını belirten Maxime Picat, ''208 şimdiden 250 bin adetlik satış yakalayarak en çok satan üçüncü model oldu. 301 modeli ise yine Avrupa dışındaki pazarlarda bizim kozumuz olacak. 2013 yılında Çin'in de devreye girmesiyle birlikte yılda 150 bin adet 301 satmayı planlıyoruz. Bunun yarısını Çin'de satacağız'' diye konuştu.

Picat, Avrupa'da otomotiv pazarının 2007 yılından bu yana yüzde 35 küçüldüğünü belirterek, bu yıl itibariyle en alt seviyede bir stabilite yakalandığını kaydetti.

''Bazı ülkeler artık dibi gördü. Daha aşağı düşmesi çok zor'' yorumunu yapan Picat, sözlerine şöyle devam etti:

''Kriz tahminlerin daha ötesinde bir şekilde olumsuz etki yaptı. Ancak Son dönemde alt seviyelerde bir istikrar yakalandı. 2015'e kadar büyüme beklememek gerekiyor. 2015'ten Sonra da yeniden bir büyüme bekliyoruz, ancak bu büyümenin hangi hızda ve oranda olacağını tahmin etmek çok güç. Bu süreçte otomotiv sektöründe çok ciddi bir yeniden yapılanma yaşandı. Kriz öncesindeki günlere yeniden dönüş yapmak uzun bir süre alacaktır.''

-Hedef 40 bin satış-

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Marc Bergeretti ise yeni modellerle birlikte hızlı bir büyüme yakalayacaklarını söyledi.

Türkiye pazarında kendilerini etkileyen en büyük olumsuzluğun ticari araç pazarındaki daralma olduğunu ifade eden Bergeretti, ''Bizim ağırlıklı satışlarımız ticari araçta olduğu için bu alandaki daralma oldukça olumsuz etkiledi. Ancak, 208 ve 301'in devreye girmesiyle birlikte yeniden eski pazar payımızı yakalayacağımızı düşünüyorum. Bu yıl 780 binlik bir toplam pazar bekliyoruz. Bizim buradaki hedefimiz de 40 bin araç satmak'' diye konuştu.

-Sergilenen araçlar-

Peugeot, İstanbul Auto Show 2012'de ağırlıklı olarak yeni 301 ve yeni 208 modellerine yer veriyor. Çok kısa bir süre önce Paris Otomobil Fuarı'nda Onyx konseptini sergileyen Peugeot, İstanbul Auto Show 2012 kapsamında ürün gamının tamamını tanıtma imkanı da buluyor. Peugeot standında 308, 3008, 5008, 508, 508 SW ve Yeni Partner Tepee modelleri yer alıyor.

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Affan Kulunyar
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile