Peygamber Efendimizin Hicretini Anlatan 'Tay' Filminin Gösterimi Yapildi

Peygamber Efendimizin Hicretini Anlatan 'Tay' Filminin Gösterimi Yapildi

Peygamber Efendimizin hayatindaki en önemli olaylardan olan hicreti, bir tay ile bir devenin hikayesi üzerinden anlatan ‘Tay’ filminin gösterimi, Afyonkarahisar’in Suhut ilçesindeki Sehit Yasin Çubuk Anadolu Imam Hatip Lisesinde yapildi.

Suhut Kaymakami Harun Resit Han’da etkinlige katilarak çocuklarla birlikte filmi izledi. Annesini arayan minik bir tay ile ihtiyar bir devenin Medine’ye dogru yolculuklari üzerinden, Peygamber Efendimizin hayatindaki en önemli olaylardan biri olan hicretin anlatildigi Tay filminin gösterimi Sehit Yasin Çubuk Anadolu Imam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçeklestirildi.

Filmin gösterimine Suhut Kaymakami Harun Resit Han, Suhut Milli Egitim Müdürü Hüseyin Eroglu, ögrenciler ve egitim camiasi katildi.

3D Animasyon türündeki film, Suhut Sehit Yasin Çubuk Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencileri tarafindan begeniyle izlendi. Türkiye’de 74 ilde 316 salonda vizyona giren; Almanya, Fransa, Hollanda, Azerbaycan ve Birlesik Arap Emirlikleri basta olmak üzere 20 ülkede binlerce seyirciyle bulusan 3D animasyon türündeki sinema filmiyle, okul çagindaki çocuklara Peygamber sevgisinin asilanmasi hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile