Kolçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun, balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için başlattığı çalışmayı desteklediklerini ifade etti.
''Çanak antenlerin balkonlardan kalkması, uzunca süredir peyzaj mimarlarının hayaliydi'' diyen Kolçak, çarpık kentleşme tanımının yalnızca yapı üretim sürecini kapsamadığını, aynı zamanda altyapı sistemini de içine aldığını belirtti.
Kolçak, şunları kaydetti:
''Çanak antenler, bir kentin çarpık kentleşme içerisinde olup olmadığının göstergelerinden biri. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile RTÜK'ün böyle bir koordinasyona gitmesini çok önemsiyoruz. Her balkonda çanak anten bulunması altyapımızın çok güçlü olmadığının bir göstergesiydi.''
-''İnsan psikolojisini olumlu etkiler''-
Kolçak, bu çalışmaların, tüm mühendislik birimlerinin Son derece organize çalıştığı kentsel yaşamlar planlandığının da bir göstergesi olduğunu vurguladı.
Temiz görüntülü yaşam alanlarının insan psikolojisi üzerine büyük etkisi olduğuna dikkati çeken Kolçak, ''İnsanların ruh sağlığı çevresiyle bir bütün. Bir kentte dolaştığınızda, oradaki temiz görüntü psikolojinizi de etkiler'' dedi.
Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak Açıklama Yaptı
Salih Baran - Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Radife Kolçak, çanak antenlerin balkonlardan kalkmasının, uzunca süredir peyzaj mimarlarının hayali olduğunu söyledi.