Pfeifer'den Asü'ye Ziyaret

Mercedes Benz-Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Müdürü Klaus Pfeifer, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar'ı makamında ziyaret etti.

Pfeifer, ziyarette yaptığı konuşmada, 2013 yılının kendileri açısından çok iyi geçtiğini ve üretimde rekor kırdıklarını belirterek, Türkiye'de pazar paylarının yüzde 50'lere yükseldiğini belirtti.

Daha büyük yatırımlar düşündüklerini aktaran Pfeifer, "Bu noktada bizim için iki bölüm çok önemli. Bunlar, otomasyon ve bilgi teknolojileri. Bu konularda yapılabilecek işbirliklerini görüşmek üzere rektörümüzü ziyaret ettik" dedi.

Acar ise Mercedes'in Aksaray için son derece önemli bir firma olduğunu dile getirerek, "Mercedes'le iş birliği protokolü zaten var. Mercedes'le yaptığımız iş birliği neticesinde, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz bünyesindeki Otomotiv Programı öğrencilerimiz, fabrikada staj yapabiliyor ve iş pratiği edinebiliyor. Bunu, bir ileri aşamaya taşımak istiyoruz. Mercedes'in ihtiyaç duyduğu otomasyon ve bilgi teknolojileri konularında neler yapabileceğimizi araştıracağız" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile