Pfizer/Biontech Asisinin 3. Dozu ABD'de 16-17 Yas Grubu Için Onaylandi

Pfizer, Omicron varyanti nedeniyle 4. doz asinin erkene alinabilecegini açikladi

ABD, ilk kez Güney Afrika'da görülen, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyanti nedeniyle asilarin hatirlatma dozu programini genisletirken, Pfizer ise 4 doz asinin beklenenden daha erken yapilmasinin gerekebilecegini açikladi.

Pfizer'in CEO'su Albert Bourla, CNBC'ye yaptigi açiklamada, Pfizer/BionTech asisinin 3. dozdan 12 ay sonra planladiklari 4. dozunu, Omicron varyanti nedeniyle erkene almayi degerlendirdiklerini söyledi.

Öte yandan Amerikan Gida ve Ilaç Dairesi (FDA), 16-17 yas grubu için Pfizer/BionTech asisinin hatirlatma dozuna acil onay verildigini duyurdu.

BionTech CEO'su Prof. Dr. Ugur Sahin, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, hatirlatma dozunu, tüm yas gruplarinda bagisiklik seviyesini ve Kovid19'a karsi korunmayi önemli ölçüde artirdigini belirterek, "Özellikle de Omicron gibi yeni varyantlarin ortaya çiktigi mevcut durumda herkese hatirlatma dozu asisi yapilmasi büyük önem tasiyor." ifadesini kullandi.

Iki doz Pfizer/BionTech asisi en az 6 ay önce tamamlanmis 16-17 yas grubundaki gençlerin, 3. doz asilarini olmasi için nihai onayi ABD Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin çok yakinda vermesi bekleniyor.

Pfizer ve Biontech, 8 Aralik'ta laboratuvar çalismasi sonuçlarina göre, Kovid-19 asisinin 2 dozunun, Omicron varyantina karsi yeterli antikor saglamayabilecegini ve hatirlatici 3. doz asinin gerekli oldugunu açiklamisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile