Pfizer, Kovid-19 Ilacinin Denemelerine Basladigini Açikladi

ABD merkezli ilaç sirketi Pfizer, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) maruz kalanlarda enfeksiyonu önleyecek bir ilacin 2’inci ve 3’üncü asama klinik denemelerine basladigini duyurdu.

Pfizer’in açiklamasina göre, antiviral ilacin klinik denemeleri, Kovid-19’a yakalanmis ve semptom gösteren kisilerle ayni evde yasayan 18 yas ve üzeri 2 bin 660 saglikli yetiskin üstünde yapilacak.

Pfizer Küresel Arastirma, Gelistirme ve Tip Bölümü Baskani Mikael Dolsten, “Dünyayi etkisi altina almaya devam eden Kovid-19 ile mücadelede, enfeksiyonu kontrol eden asilarin yani sira, virüse yakalanan ya da maruz kalan insanlar için etkin tedaviler gelistirmek gerektigine inaniyoruz.” dedi.

Dolsten, denenen ilacin basarili olmasi durumunda virüsü, çogalma imkani bulamadan durduracagini ve enfeksiyona yakalananlarda semptomlarin gelismesini önleyecegini ifade etti.

Kovid-19 virüsünün çogalmasini saglayan bir enzimin üretimini durdurmayi hedefleyen ilacin, HIV enfeksiyonlarinda yaygin olarak kullanilan ritonavir ile birlikte kullanilacagi açiklandi.

Pfizer’dan önce, ABD merkezli Merck ve Isveçli ilaç firmasi Roche de, Kovid-19 enfeksiyonunun önlenmesi ve tedavisi için hap formatinda ilaçlar gelistirdiklerini duyurmustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile