Piknik Alanlari 'Atli Jandarma Timlerine' Emanet
Elazig’da Cip Mesire alaninda ‘Atli Jandarma Timleri’ göreve basladi.
Nevsehir Jandarma At ve Köpek Egitim Komutanligindan (JAKEM) Elazig’in tarihi ve turistik bölgelerinde araçlarin giremedigi yerlerde görev almasi için ‘Sahan’ ve ‘Hürkan’ adli 2 at ve ekip gönderildi. Il Jandarma Komutanliginin emrine gönderilen atli jandarma birlikleri tarihi Harput Mahallesi’nin ardindan Cip Mesire alaninda devriyeye basladi.
Vatandaslarin yogun ilgisi ile karsilanan Sahan ve Hürkan’i gören vatandaslar atli birliklerle fotograf çektirdi. Atli jandarma ekiplerinin, yaz boyunca basta Harput ve Cip Baraji çevresinde görev alacagi ögrenildi.
Fransa’da yasadigini ve çocuklariyla birlikte tatil için memleketleri Elazig’a geldiklerini aktaran Meclise Alan, “Atli birlikleri görünce çok sasirdim. Aslinda güzel bir sey. Hem çocuklarin ilgisi hem de bizim güvenligimiz için güzel bir etkinlik olmus. Burada ilk defa böyle bir sey gördüm. Yurtdisinda daha önce görmüstüm ama memleketimizde ilk defa gördük. Allah jandarma ekiplerimize ve polis ekiplerimize zeval vermesin” dedi.
Elazig’da yasadigini aktaran Yilmaz Yilmaz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde kendilerinin ve TSK’nin içerisinde bulunan en alta kadar vazifelerinin basinda güvenligimiz için her türlü fedakarligi yapiyorlar. TSK ve jandarma ekiplerimize cani gönülden tesekkür ederim. Bir vatandas olarak onlarin varligi bizlere güç veriyor. Onlar var oldukça biz de var oldugumuza inananlardan birisiyiz.” ifadelerini kullandi.



















