Piknikçiler Sarikamis Ormanini Çöplüge Çevirdi

Piknikçiler Sarikamis Ormanini Çöplüge Çevirdi

Kars’in gözde dogal alanlarindan biri olan Sarikamis Ormanlari, son dönemde piknikçilerin biraktigi atiklarla adeta çöplüge dönüstü. Doganin kalbi olarak bilinen bölge, çevre kirliligi nedeniyle ciddi bir tehdit altina girdi. Ayrica bölgede piknikçiler tarafindan yakilan atesler ise orman yanginlarina davetiye çikariyor.

“Piknik atiklari ormani kirletti”

Yaz aylarinin gelmesiyle birlikte Sarikamis Ormanlari’na akin eden piknikçiler, doganin güzelliklerini gölgelendirip, ormanin dört bir yanini çöp yiginina dönüstürdü. Plastik siseler, yiyecek ambalajlari, cam kiriklari ve diger atiklar, ormanlik alanin çesitli bölgelerinde birikmis durumda. Özellikle piknik alanlari çevresinde biriken çöpler, hem estetik açidan hem de ekosistem açisindan ciddi zararlara yol açiyor.

Sarikamis Ormanlari’ndaki durum, dogaseverler ve vatandaslar arasinda endise olusturuyor. Gelisi güzel atilan çöpler, rüzgarin etkisiyle ormanin derinliklerine savrulurken, birikmis çöpler ise etrafa pis koku yayiyor. Dogaseverler, ormanin temizligi ve korunmasi için yetkililere çagrida bulundu.

Yetkililerden önlem alinmasini bekleyen dogaseverler, "Bu ormanlar bizlerin nefes aldigi alanlar. Piknikçilerin biraktigi çöpler dogaya büyük zarar veriyor ve ormanin ekosistem dengesini bozuyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

“Yasaga ragmen ates yakiliyor”

Kars Valiligi’nin ormanlik alanlarda piknik ve ates yakilmasi yasagina ragmen, Sarikams’ta ormanlik alanlara gelen vatandaslar, burada yasaga aldiris etmeden ates yakiyor. Piknik yaptiktan sonra bütün atiklarini piknik yaptigi yerden birakarak ayrilan vatandaslar, Sariçam ormanlarinin her geçen gün biraz daha kirlenmesine sebep oluyor.

Sarikamis ormanlarin basta boz ayilar olmak üzer çok sayida yaban hayvanin bulunduguna dikkat çeken vatandaslar, Sarikamis Ormanlari’nin eski dogal güzelligine kavusabilmesi için hem bölge halkinin hem de ziyaretçilerin çevre bilincini artirmasi ve ormanlari koruma konusunda daha dikkatli olmalari gerekiyor.

Sarikamis Ormanlari’nin temizligi için Basta Sarikamis Belediyesi olmak üzere Kaymakamlik Orman Isletme Müdürlügü’nün ortak hareket etmesi gerekiyor. Özellikle Keklik Deresi mevki Sarikamis Karakurt arasinda bulunan ormanlik alandaki çöplerinin alinarak bölgenin piknikçilere kapatilmasi gerektigini dikkat çekiliyor. Bölge de yakilan piknik atesleri ise orman yanginlarina davetiye çikariyor. Sarikamis ormanlarinda atilacak her adim, dogal mirasin gelecek nesiller için korunmasina büyük katki saglayacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile