Pinar Ögretmen 45 Kilometrelik Yolu Tek Ögrencisi Için Kat Ediyor

Pinar Ögretmen 45 Kilometrelik Yolu Tek Ögrencisi Için Kat Ediyor

Batman’in Sason ilçesinde tek ögrencisi bulunan kilometrelerce uzakliktaki köy okulunda görev yapan Pinar Aktas, okulda hem müdür, hem ögretmen hem de hademe görevini yürütüyor. Pinar ögretmen, teneffüslerde ögrencisine oyunlarinda da eslik ediyor.

Sason ilçesi Kasyayla köyünün 15 hane ve 80 nüfuslu Güneycik mezrasinda 2015’te açilan bir derslikli Kasyayla Gidornik Ilkokulunda kis sartlarinin sert geçmesi ve merkeze dogru yasanan göçler nedeniyle ögrenci sayisi zamanla azaldi. Okulda 2023-2024 egitim-ögretim yilinda egitim gören sadece 3’üncü sinif ögrencisi Ismail Bozkurt kaldi. Ilçeye 45 kilometre uzakliktaki mezra okulunda görev yapan Pinar Aktkas, tüm vaktini ögrencisi Ismail Bozkurt için harciyor. Okulda hem müdür, hem ögretmen hem de temizlik görevlerini üstlenen Pinar ögretmen, ögrencisi Ismail’in de tek arkadasi.

“Okula ilk geldigimde tek ögrencinin oldugunu görünce saskinlik yasadim”

Kilometrelerce yol kat ederek köye ulastiginda okulda kendisini bekleyen tek ögrencinin oldugunu görünce çok sasirdigini belirten ögretmen Pinar Aktas, “Burasi ilçe merkezinden araçla yaklasik 2 saatlik mesafede. Okulumuz kirsal bir kesimde bulunuyor. Bu okula ilk geldigimde bir saskinlik yasadim. Beni bekleyen sadece bir ögrenci vardi. Daha önce görev yaptigim okullarda kalabalik olan siniflarda sürekli ögrencilerime ’Sessiz olun, gürültü yapmayin’ gibi gelimeler sarf ederken burada öyle bir sorun yasamiyoruz. Ismail, tek ögrenci oldugu için bana öyle sorunlar yasatmiyor. Tek bir ögrencinin olmasi Ismail için çok büyük bir avantaj. Çünkü birebir ders görüyor. Derslerde daha hizli ilerleyebiliyoruz. Ismail daha çabuk anliyor, konulari daha iyi kavriyor” dedi.



“Teneffüslerde Ismail’in sevdigi oyunlari oynuyoruz”

Ögrencisi Ismail’in avantajli oldugu gibi çok basarili bir ögrenci oldugunu ifade eden Aktas, "Ismail çok basarili bir ögrenci. Buraya geldikten sonra olumlu çok sey kattigimi düsünüyorum. Geldigimde egitiminde eksiklik yasadigini gördüm. Sadece okulda degil, bazen de evde onu ziyaret ederek derslerine yardimci oluyorum. Okulda Ismail’e ögretmenligin yaninda arkadaslik da yapiyorum. Teneffüslerde Ismail’in sevdigi oyunlari oynuyoruz. Sikilmasin diye onu yalniz birakmamaya çalisiyorum. Bu sekilde günü birlikte bitirmeye çalisiyoruz” diye konustu.



“Ögretmenim hem annem, hem ögretmenim hem de arkadasimdir”

Ögretmenini çok sevdigini dile getiren Ismail Bozkurt, “Ögretmenimi çok seviyorum. O benim hem ögretmenim hem de arkadasimdir. Ögretmenimle top oynuyor, ders isliyoruz. Baska arkadasim olmadigi için sadece ögretmenimle oyun oynuyorum. Bana hem arkadaslik, hem ögretmenlik yapan ögretmenim adeta anne gibi davranarak üsümemem için bana soba yakiyor” seklinde konustu.



“Bir ögrenci için ögretmenin gönderilmesi devletimizin büyüklügünün göstergesidir”

Daglarin ardindaki tek bir ögrenciye ögretmen gönderen devletin çok büyük bir devlet oldugunu belirten Ismail’in amcasi Semih Bozkurt, “Köyümüz bu kadar uzak olmasina ragmen okulumuzu açik tutuyorlar. Tek bir ögrenci için buraya ögretmenin gönderilmesi devletimizin ne kadar büyük oldugunun göstergesidir” ifadelerine yer verdi.

Ismail’in annesi Vaibe Bozkurt ise, Pinar ögretmeni çok sevdiklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile