Pinarcik'ta 34 Yil Önce PKK'li Teröristlerce Katledilen 30 Kisinin Acisi Unutulmuyor

Mardin'in Ömerli ilçesi Pinarcik Mahallesi'ndeki katliamda yakinlarini kaybeden Seyhmus Yavuz: 'Çoluk çocuk demeden herkesi öldürdüler. Hepsi benim akrabam. Evimden 17 sehit verdik. Bu aci unutulmaz, unutulur mu hiç' Anadolu Güvenlik Koruculari ve Sehit Aileleri Konfederasyonu Kadin Kollari Genel Baskani Hatice Turan Kandemir: 'Pinarcik katliami aslinda bütün dünyaya PKK terör örgütünün nasil kalles, acimasiz oldugunun ve bölgede nasil yaralar açtiginin büyük bir kanitidir'

HALIL IBRAHIM SINCAR - Mardin'in Ömerli ilçesinin kirsal Pinarcik Mahallesi'nde 34 yil önce PKK'li teröristlerce katledilen, aralarinda kadin ve çocuklarin da bulundugu 30 kisinin acisi, ilk günkü tazeligini koruyor.

PKK'li teröristler, 20 Haziran 1987'de Pinarcik Mahallesi'nde 16'si çocuk, 8'i kadin 30 kisiyi katletti. Olayda yakinlarini kaybedenlerin yasadigi aci ise aradan geçen yillara ragmen unutulmuyor.

Anadolu Güvenlik Koruculari ve Sehit Aileleri Konfederasyonu Kadin Kollari Genel Baskani Hatice Turan Kandemir, sehit yakinlari ve güvenlik koruculari, ziyaret ettikleri sehitlerin mezarlarina çiçek birakti, dua etti.

- "Her saat kalbimdeler"

Saldirida esi, 5 çocugu, 2 kardesi, yengesi ve yegenlerini kaybeden Seyhmus Yavuz (81), AA muhabirine, o dönem kendisinin de korucu oldugunu ve mevzide teröristlerle çatistigini anlatti.

Aksam saatlerinde teröristlerin köye saldirdigini kaydeden Yavuz, "Çoluk çocuk demeden herkesi öldürdüler. Hepsi benim akrabam. Evimden 17 sehit verdik. Bu aci unutulmaz, unutulur mu hiç? Her saat kalbimdeler. Onlari öldürenlere insan demiyorum. Terördür, terör her seyi yapiyor." dedi.

- "PKK terör örgütü kundaktaki bebekleri ve anneleri hunharca sehit etti"

Hatice Turan Kandemir de terör örgütü PKK'yi lanetleyerek, sunlari kaydetti:

"Pinarcik katliami aslinda bütün dünyaya PKK terör örgütünün nasil kalles, acimasiz oldugunun ve bölgede nasil yaralar açtiginin büyük bir kanitidir. Savaslarda bile çocuk ve kadinlara dokunulmadigini biliyoruz ama Pinarcik katliaminda PKK terör örgütü kundaktaki bebekleri ve anneleri hunharca sehit etti. Üzerinden 34 sene geçti. Yakinlari ilk günkü gibi acilarini yasiyor. PKK terör örgütünün yüzünü bütün dünya görsün."

Kandemir, son zamanlarda hem yurt içi hem de disinda basarili operasyonlarla terörün kökünün kazindigini belirtti.

Güvenlik güçlerinin basarili çalismalariyla terör örgütüne göz açtirmadigini vurgulayan Kandemir, "Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu'ya bu konuda tesekkür ediyoruz. Bölgemiz gerçekten huzura kavustu. Insanlarimiz artik tarlalarinda, bahçelerinde, köylerinde rahatça yasayabiliyor." ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile