Pir Ali Baba Türbesi'ndeki Peyzaj ve Tadilat Çalışmaları

ERZURUM - Büyükşehir Belediyesi tarafından Pir Ali Baba Türbesi'nde başlatılan peyzaj ve tadilat çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Küçükler, yaptığı açıklamada, Erzurum-Çat karayolu üzerindeki Tuzcu mahallesinde bulunan türbede yürütülen tadilat ve çevre düzenlemesinde önemli bir noktaya gelindiğini belirtti.

Çalışmanın bölgeye yeni bir görünüm kazandıracağını ifade eden Küçükler, şunları kaydetti:

"Yatırım hizmetlerinin yanı sıra sosyal projelerde de kent ve bölgesinde öncü olmak istiyor. Olimpiyatlarla birlikte kış sporlarında yükselen bir ivme kazanan şehrimizde inanç turizmini canlandırmak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdik. Pir Ali Baba, bilindiği gibi dünyada bir tek Erzurum'da gerçekleştirilen Binbir Hatimlerin fikir babası ve kurucusudur. Şehrimizin adının İslam coğrafyasında sürekli anılmasına vesile olan böylesine önemli bir değerin kabrinin bulunduğu yerde peyzaj çalışması yapmak bizim için tarifsiz bir gururdur. Abdurrahman Gazi Hazretleri'nin kabrinin bulunduğu türbede yapılan peyzaj çalışması sonrası inanç turizmiyle ilgili ikinci projemizi burada sürdürüyoruz. Manevi hazzı yüksek bir projeyi gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile