Pirlanta Alacaklar Dikkat!

Pirlanta Alacaklar Dikkat!

Kayseri’de kuyumculuk yapan Bayram Erdogan, 14 Subat Sevgililer Günü’ne saatler kala sevdiklerine pirlanta alacak vatandaslara uyarilarda bulundu. Bayram Erdogan, "Pirlanta satin alirken, marka sertifikalarinin yaninda mutlaka uluslararasi bir sertifika talep edin" dedi.

Sevgililer Günü’ne saatler kalmasiyla birlikte kuyumcularda, çiçekçilerde, çikolatacilarda ve hediyelik esya satan isletmelerde yogunluk basladi.

Vatandaslarin sevdikleri insanlara en güzel hediyeyi alabilmeleri için çalismalarini sürdüren isletmelerden biri olan kuyumcular da tezgahlarini pirlanta, altin ve gümüs malzemeden olusan hediyelik esyalar ile doldurdu. Sevgililer Günü’nde pirlanta alacak vatandaslar için uyarilarda bulunan kuyumcu Bayram Erdogan, pirlantada en önemli hususun marka sertifikasinin yaninda uluslararasi bir sertifika bulunmasinin oldugunu söyleyerek, “Pirlanta satin alirken, marka sertifikalarinin yaninda mutlaka uluslararasi bir sertifika talep ediniz. Satin almis oldugunu pirlantanin gerçek bir pirlanta mi? Gerçek bir pirlantaysa hangi niceliklere ait oldugunu belirtmektedir. Bunlar uluslararasi tarafsiz laboratuvardir. Ürünü inceler ve ürünün pirlanta olup olmadigini bize gösterecektir. Bu sertifikamizi mutlaka talep ediniz. Pirlanta satin alirken, iki pirlantayi yan yana koydugumuzda hangi pirlantanin isiltisi daha fazla ise o pirlantamiz daha iyidir. Bu su demektir ki; pirlantanin rengi, pirlantanin kesim özellikleri ve nicelikleri çok önemlidir. Ayrica pirlantanin berrakligi ve parlakligi da çok önemlidir. Bütün bunlar pirlantanin isiltisina hizmet etmektedir. Vatandaslarimiz fiyatlari ayni olan berrakligi ayni olan 2 pirlanta arasindan her zaman için hangisinin uluslararasi sertifikasi mevcutsa o pirlantayi tercih etmeliler. Bu sekilde dogru ürünün dogru fiyattan almis olacaklardir” ifadelerini kullandi.

En çok tercih edilen pirlanta türünün baget oldugunu söyleyen Erdogan, sözlerine su sekilde devam etti:

“Pirlanta fiyatlari bütün ürünlerde oldugu gibi degisiklik göstermektedir. Gündemde olan modellerimiz baget yüzügümüz, uluslararasi sertifikasi bulunan bir baget yüzügümüz bin 900 TL civarindadir. Eger ki tektas yüzük alacaksak, 3 bin 500 TL civarinda bir fiyatla baslangiç yapmamiz gerekiyor. Daha büyük, 1 karatlik bir tektas düsünürsek o da 45-50 bin TL civarina denk gelmektedir. Ayni zamanda bagetlerde kolyeler, bileklikler ve küpeler tercih edilmektedir. Bunlarin fiyatlari da yine 5-10 bin TL arasinda bir ürün satin alabilir. Son günlerde bir baget trendimiz var. Bütün Türkiye’de baget tercih ediliyor. Tektaslarda dahi baget tercih edilebiliyor. Daha ziyade baget yüzükler, baget kolyeler veya baget küpeler seklinde müsterilerimizin tercihleri oluyor. En genç pirlanta 3 milyar yasindadir. Tabi ki pirlanta da bir tastir. Sevdiklerimize pirlanta bir sevgi ifadesidir, bir duygu ifadesidir. Bütün sevenlerin sevgilerini pirlanta ile taçlandirmalarini diliyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile