Pitbull Saldirisinin Güvenlik Kamerasi Kayitlari Silinmeye Çalisilmis

Gaziantep'te pitbull cinsi köpeklerin 4 yasindaki çocuga saldirisina iliskin savciligin mahkemeye gönderdigi sevk yazisinda, sorusturma devam ederken kuvvetli suç süphesini olusturacak nitelikte yeni deliller ortaya çiktigi belirtildi Sevk yazisindan: 'Delillerin henüz tam anlamiyla toplanmamis olmasi, bilhassa kamera kayitlarina ulasarak bu kayitlarin silinmeye çalisilmasinin bu baglamda delillerin karartilmasi çabasi olarak nitelendirilmesi, sorusturma konusu fiilin önemi göz önünde bulunduruldugunda tutuklama haksizliga yol açmayacak mahiyettedir'.

ADSIZ GÜNEBAKAN - Gaziantep'te pitbull cinsi köpeklerin bir çocuga saldirisina iliskin bazi zanlilarin sitenin güvenlik kamerasi kayitlarini silmeye çalistiklari belirlendi.

Gaziantep Cumhuriyet Bassavciliginca, pitbull cinsi 2 köpegin, site çalisaninin çocugunu bas ve bogaz bölgesinden hayati tehlike olusturacak sekilde yaralamasi nedeniyle baslatilan sorusturma titizlikle sürüyor.

Cumhuriyet savciliginca, dün tutuklanan site yöneticisi Mustafa E. ile Süheyla K. hakkinda Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligine gönderilen sevk yazisinda, sorusturma devam ederken kuvvetli suç süphesini olusturacak nitelikte yeni deliller ortaya çiktigi kaydedildi.

Sonradan alinan tanik ifadeleri, müsteki ek beyani, siber arastirma tutanagi ve teknik analiz raporu gibi dosyaya yansiyan delillerin bulundugu ifade edilen yazida, olayda yer alan bahse konu cins köpeklerin tehlike arz eden hayvanlardan oldugu, bu hayvanlarin agizliksiz ve tasmasiz dolastirilmasinin yasak oldugu gibi çocuk alanlarina sokulmasinin yasak oldugu bilinmesine ragmen süphelilerin bu yasaklari kasten ihlal eden eylemleri ile magdurun hayati tehlike geçirecek sekilde agir yaralanmasina sebebiyet verdikleri belirtildi.

Süphelilerin atili suçu islediklerine dair kuvvetli suç süphesinin varligini gösteren olgularin bulundugu ifade edilen yazida, "Delillerin henüz tam anlamiyla toplanmamis olmasi, bilhassa kamera kayitlarina ulasarak bu kayitlarin silinmeye çalisilmasinin bu baglamda delillerin karartilmasi çabasi olarak nitelendirilmesi, sorusturma konusu fiilin önemi göz önünde bulunduruldugunda tutuklama haksizliga yol açmayacak mahiyettedir." denildi.

- Olay

Sahinbey ilçesi Bestepe Mahallesi'nde, 22 Aralik'ta 2 "pitbull"un saldirisina ugrayan 4 yasindaki Asiye Ates, agir yaralanmisti. Olayla ilgili gözaltina alinan 6 kisiden 3'ü tutuklanmisti. Adli kontrol karariyla serbest birakilan Mustafa E. ile Süheyla K'nin dün tutuklanmasiyla tutuklu sayisi 5'e yükselmisti.

Saldirgan iki pitbull ise Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügünce, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Hayvan Barinagi ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmisti.

Gaziantep'teki ilk tedavisinin ardindan Antalya'ya sevk edilen minik Asiye, Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçeklestiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibince 26 Aralik'ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde ameliyat edilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile