Piyano Yolculugunun Ilk Yilinda, En Zor Yarismada Sampiyon Oldu

Piyano Yolculugunun Ilk Yilinda, En Zor Yarismada Sampiyon Oldu

Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvari Piyano Ana Sanat Dali Lise 3 piyano bölümü ögrencisi Günes Tunçkiran, 10-11 Haziran 2023 tarihinde Izmir’de düzenlenen Mozart Akademi 8. Uluslararasi Piyano Yarismasi ve Festivali’nde birinci oldu.

Su sene 8.’si düzenlenen festivalde 65 piyanist yaristi. Izmir Mozart Performans Sanatlari Merkezi Ege Perla Sahnesi’nde gerçeklesen yarisma ve festival iki gün sürdü. Festival her sene katilim ve basvuru açisindan yogun ilgi görüyor.

Bu yil yine uluslararasi camiada önemli isimlerden olusan jüri karsisinda 65 ögrenci yeteneklerini sergilemek için ter döktü. Yarismada iki kisi üçüncü seçilirken, ikincilik ödülüne ise kimse layik görülmedi.

Piyano çalmayi kendi kendine ögrenmis

Yarismaya Antalya’dan katilan Günes Tunçkiran, piyanoya sadece bir yil önce baslamasina ragmen birinci olurken jüri üyeleri tarafindan da büyük övgüyle karsilandi. Uluslararasi deneyimlere sahip kisilerden olusan jüri üyelerinden övgüler alan ve birincilik ödülünün sahibi Tunçkiran, bir yildir piyanoyu kendi kendine ögrenmis ve çalismis. Kendi alanin da usta isimleri mest eden sanatçi: “Müzige merakim küçük yaslarda basladi.

Kendi kendime çalismaya ve içimden geleni yapmaya basladim. Zamanla daha çok sevdigimi farkettim. Hayalim, ülkemizi yurtdisinda temsil etmek. Dünyaca ünlü konser piyanisti olmayi hayal ediyorum. Içimde bunu yasatiyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile