PKK Elebasi Hakkinda Açiklamalar Yapan Merdan Yanardag'in Iddianamesi Kabul Edildi

Bir televizyon kanalinda terör örgütü PKK elebasina iliskin açiklamalari gerekçesiyle tutuklanan Merdan Yanardag hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi. Hazirlanan iddianamede Yanardag’in 2 ayri suçtan 10,5 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi. Iddianame mahkeme tarafindan kabul edilirken, Yanardag’in tutukluluk halinin devamina hükmedildi. Yanardag 4 Ekim’de hakim karsisina çikacak.

Bir televizyon kanalinda silahli terör örgütü PKK/KCK’nin sözde lideri Abdullah Öcalan hakkindaki açiklamalari gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Merdan Yanardag hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi. Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, süpheli Merdan Yanardag’in 20 Haziran 2023’de katilmis oldugu televizyon programinda yapmis oldugu açiklamalarin yer aldigi videonun 25 Haziran 2023’de sosyal medyada paylasildigi ve konuya iliskin re’sen sorusturma baslatildigi aktarildi.

Terör örgütü liderini yüceltip eylemlerinden övgüyle bahsettigi anlatildi

Hazirlanan iddianamede, süpheli Yanardag’in programda söyledigi sözleriyle toplumda infial olusturan, iç acitan, insanlari derinden rahatsiz eden suçlari isleyen ve kesinlesmis mahkeme karariyla bu suçlari isledigi sabit olan terör örgütü liderini yüceltip eylemlerinden övgüyle bahsettigi anlatildi. Söz konusu sözlerin toplumda infial uyandirdiginin aktarildigi iddianamede, toplumun terör konusundaki hassasiyeti de göz önüne alindiginda süpheli Yanardag tarafindan kullanilan bu ifadelerin kamu düzeni açisindan açik ve yakin bir tehlike dogurabilecek nitelikte oldugu belirtildi.

Iddianamede, örgüt liderini siyasi mahkum olarak degerlendiren ve rehin olarak tutuldugunu iddia eden açiklamalarin bir bütün halinde PKK/KCK silahli terör örgütünün cebir, siddet ve tehdit içeren yöntemlerini mesru gösterecek veya bu yöntemlerine basvurmayi tesvik edecek nitelikte bulundugu kaydedildi.

Ekimde hakim karsisinda

Hazirlanan iddianamede süpheli Merdan Yanardag’in ‘terör örgütü propagandasi yapmak’ ve ‘suçu ve suçluyu övmek’ suçlarindan toplamda 1,5 yildan 10,5 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi. Hazirlanan iddianame Istanbul 30.Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edilirken, Yanardag’in tutukluluk halinin devamina karar verildi.

Ayrica Yanardag, 4 Ekim günü Istanbul 30.Agir Ceza Mahkemesi’nde hakim karsisina çikacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile