PKK'lilar, Dügün Günü Köy Basip Evin Damindan Soba Borusuna El Bombasi Atarak 8 Kisiyi Katletti

PKK'lilar, Dügün Günü Köy Basip Evin Damindan Soba Borusuna El Bombasi Atarak 8 Kisiyi Katletti

Sirnak’in Uludere ilçesinde 37 yil önce dügün günü köy basan bölücü terör örgütü mensubu PKK’lilar, evin daminda soba borusuna el bombasi atip ayni aileden 8 kisiyi katletti. Henüz 11 yasindayken cesetler arasinda yarali kurtulan Ibrahim Yakut, o anlari anlatti.

Ilçenin Ortabag köyünde 22 Ocak 1987 yilinda PKK’li teröristler, dügün aksami köy basti. Teröristler, kerpiç evi taradiktan sonra dama çikip soba borusundan el bombasi atti. Olayda baba, anne, 3 kardes ve amcasini kaybeden Ibrahim Yakut, 11 yasinda yarali olarak kurtuldu. Olayi duyan yakinlari, yardim için gittiklerinde ise iki kisi teröristlerin hedefi oldu. Köyde çikan çatismada ise 6 kisi yaralanmisti.

37 yil önce dügünde olduklari, eve gittikten sonra gece karanliginda teröristlerin köy basip evlerini tarayip daha sonra evin damina çikan teröristlerin soba borusu içinden el bombasi attigini belirten Ibrahim Yakut, odanin içinde babasi, annesi, kardesleri ve amcasi olup hepsinin öldügünü söyledi.



Kendisi ve yegeni cansiz bedenlerin arasinda yarali kaldiklarini ifade eden Yakut, "O zaman 11 yasindaydim, yegenim 2 yasindaydi. köylüler ve karakoldan gelen askerler baska odaya girdiler. Önden giden iki korucu ailemdendi, onlarda sehit oldu. Orada da bomba düzenegi yaptilar. Olayda 6 yarali vardi. 1987 yilindan bu güne 37 yil geçti. Yil dönümleri, mezarlik evimize çok yakin. Olay bir türlü gözümün önünden geçmiyor. Devletimiz bize sahip çikti. Ancak kadrolardan faydalanamadik. Yetkililere sesleniyorum, bizlere yardimci olsunlar" dedi.

Nimet Yakut ise, dedesi, amcasi, ninesi, herkesin öldügünü ve onlari çok özlediklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile