PKK'nin Evlerinden Ettigi Haleplilerden Protesto Gösterisi

PKK'nin Evlerinden Ettigi Haleplilerden Protesto Gösterisi

Suriye’nin Halep iline bagli Azez ilçesinde terör örgütü PKK tarafindan evlerinden edilen halk, evlerine dönebilmek için eylem yapti. Göstericiler, eylemde Türkiye’ye ve Türk askerine destek sloganlari atti.

Halep’in Azez ilçesinde yasayanlar, PKK baskisi ile evlerinden çikarilmisti. PKK tarafindan evlerinden edilen Halep halki, ellerinde Türk bayraklariyla protesto gösterisi düzenledi.

Gösteride terör örgütüne yönelik operasyonlari ve bölgedeki yasama destekleri nedeniyle Türkiye ve Türk askerine destek sloganlari atildi. Evlerine geri dönmek ve PKK baskisinin bitmesini isteyen vatandaslar, PKK’nin yurtlarini terk etmesi çagrisinda bulundu.

Eyleme katilan Sahm Arfad, "Evlerimize geri dönmek ve sesimizi duyurmak istedigimiz için bu eylemi yapiyoruz. Yaklasik 6 yildir evlerimizden uzakta, çadirlarda yasiyoruz. Biz yaklasik 200 bin zulüm görmüs göçmeniz. Bu topraklarin asil sahibi olarak PKK’ya sesleniyoruz. Evlerimize dönmek istiyoruz. PKK’nin da operasyonlarinin bitmesini istiyoruz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile