PKK pusuda bekliyor...

Vatan Gazetesi Yazarı Güngör Mengi, İsrail'in Gazze'ye giden yardım gemilerine yaptığı saldırı ve Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen PKK saldırılarını değerlendirdi.

Çivi çiviyi söker sözü tedbir önermez bence hata yapmakta inat etmenin şaşkınlığını ifade eder.

İsrail haydutluğuna davetiye çıkaran Gazze’ye yardım filosu, eğer siyasi amaçlarla teşvik ve himaye edilmişse kötü bir kumar olmuştur.

Tırmanışa geçen PKK terörünün toplumdaki etkilerini din eksenli İsrail karşıtı bir eylemle halkın dikkatinden kaçırmak cazip görülmüş olabilir.

Ama İsrail’in tepkisi doğru hesap edilemediği için vebali ağır bir fiyasko doğmuştur.

Devletin tüm dikkati ve gücü şu dönemde teröre yoğunlaşmalıydı.

İsrail’le ilişkileri zehirleyen çatışma ortamı şimdi PKK’nın olanaklarını ve cüretini artıracaktır.

Terör konularında uzman bir akademisyen olan Ercan Çitlioğlu iki ay önce “PKK saldırılarının yayılarak artacağını” tahmin etmişti. Dün haklı çıktığı için hayıflanıyordu.

İhanet boş durmamış

Bazı çevreler, İskenderun’daki deniz ikmal birliğine yönelik PKK saldırısı ile İsrail arasında doğrudan bağlantı kuruyorlar.

Fakat Çitlioğlu öyle düşünmüyor. İsrail askerleri Gazze’ye giden yardım filosuna operasyon yaparken PKK İskenderun’da 6 askerimizi şehit ederek İsrail yönetimine “Türkiye’ye karşı ne kadar etkili olabileceğini” göstermiş, dolaylı biçimde terör taşeronluğu üstlenme önerisinde bulunmuştur.

Yani İsrail burada talep eden değil öneriye muhatap taraf konumundadır.

AKP’nin kibri yanlışlarını görmesine izin vermiyor. Bu iktidar geldiğinde terör neredeyse sıfır noktasına gerilemiş durumdaydı. İstismar ettiği ne varsa hepsi şu anda kendi eseri olarak geri dönmüştür.

Açılım sürecindeki nispî sükûnet meğer devletin hazırlığını zaafa uğratmış. Bölücü örgüt zamanını boş geçirmemiş..

İmralı’da maskaralık

İşte her şey ortada; eylem alanlarını genişletmişler. Bir gün Giresun’da, öteki gün İskenderun’dalar.

Eskiden “saldırıya karşılık verdikleri” görüntüsü uyandırmaya çalışırlardı. Şimdi zamanı onlar seçiyor, mutlaka muharip birlik aramıyorlar, destek birliklerini de vuruyorlar.

Demokratik açılım teröre ilâç olmayacaktır. PKK’nın lider kadrosu verilenle yetinmeyecek, bu çok belli... Genişletilmiş özerklik, ana dilde eğitim ve Öcalan’ın cezası ev hapsine dönüştürülsün istiyorlar.

Hiçbir iktidar bunları veremez. Demek ki terörle mücadele her alanda sürecektir. Daha doğrusu yeniden örgütlenecektir.

İtibarı ve morali ağır şekilde yara alan Türk Ordusu’na güven duygusunun acele tekrar kazandırılması gerekiyor.

İmralı’da sık sık tekrarlanan avukatlarla mülâkat maskaralığına da bir son vermek gerekiyor. Öcalan’ın yakalanması ne değiştirdi?

Vaktiyle Şam’da oturup yönetirdi melânetini, şimdi İmralı’dan yönetiyor.

Devlet güvencesi altında

Güngör Mengi/ Milliyet
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile