PKK Terör Örgütünün Elinden Kaçan Gençten Evlat Nöbetindeki Annelere Destek

PKK Terör Örgütünün Elinden Kaçan Gençten Evlat Nöbetindeki Annelere Destek

Mus’ta, 2018 yilinda terör örgütü PKK’nin elinden kaçarak devlete siginan Ö.S., HDP önünde evlat nöbeti tutan annelere destek verdi.

Mus’ta çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan ailelerin sayisi 24’e yükseldi. HDP Il Baskanligi önünde nöbet tutan ailelerin umutlu bekleyisi sürüyor. Parti binasi önüne gelen anneler, 35’inci haftada da oturma eylemine devam etti. Annelere destek için eyleme katilan PKK magduru 23 yasindaki Ö.S., annelerin elini öperek, dagda yasadiklarini anlatti.

Istanbul’da terör örgütü PKK tarafindan kandirilarak daga kaçirilan ve dagda iskence gördükten sonra 2018 yilinda kaçarak devlete teslim olan Ö.S., dagdaki teröristlere "teslim ol" çagrisi yapti.

“2,5 sene boyunca dagda iskence gördüm”

Burada gazetecilere açiklamalarda bulunan Ö.S., 2014 yilinda PKK tarafindan kandirilarak daga götürüldügünü söyledi.

2015 yilinin 8. ayinda PKK cezaevine girdigini ve her türlü iskenceye maruz kaldigini anlatan Ö.S., “Bu açiklamamin siyasetle hiçbir alakasi yok. Herkes gerçegi görsün. Ben 2,5 sene boyunca dagda iskence gördüm. Su anda içim onlara karsi o kadar dolu ki ne olursa olsun hiçbirinden korkum yok. Dagdakilerin siyaseti su; ‘devlet size iskence yapiyor.’ Bir sürü seyler söylüyorlar ‘devlet, iskence yapiyor, tecavüz ediyor’ hiçbiri yok. Ben 3 yildir dagdan geldim, 3 yildir devlet kapimin önüne dahi gelmedi, hiçbir sorgu sual etmedi. Kendim geldim ailemin yanindayim. Dagdaki gençlere sesleniyorum; geri dönün. Vallahi, billahi, tallahi orada anlatilanlarin hepsi yalan” dedi.



“Suriye’de, Kamisli’da her türlü irk var”

Dagdaki teröristlerin annelerinin yanina dönmesi için çagrida bulunan Ö.S., “Anneniz babaniz buralarda perisan oluyor. Orada Kürt davasi falan diyorlar gidin arastirin. Suriye’de, Kamisli’da her türlü irk var. Ermeni’si var, Alman’i var. Hani Kürt davasi nerede kaldi? Hepsi yalan. Gençlere sesleniyorum anne babanizi üzmeyin. Yemin ederim bu anlattiklarimin siyasetle hiçbir alakasi yok. Belki su anda dagda hepinize siyaset üretiyorlar, bunu devlet bilerek yapiyor diye ama bunlarin hepsini ben yasadim ve ben 3 yildir Türkiye Cumhuriyeti bayragi altinda yasiyorum. Psikolojik destek gördüm. Iskencelerden psikolojim bozuldu” ifadelerini kullandi.

“Daga gittigim için pismanim, ailemi üzdügüme pismanim”

Dagdaki gençler için sadece anne ve babalarin cigerinin yandigini vurgulayan Ö.S., “Dagda ayaklarim zincirdeydi ve 8 kisi beni döverek hücreye soktu. Bana 3 ay boyunca yemek verilmedi. Günde sadece bir defa yemek veriyorlardi ki akillanayim, onlara geri katilayim diye. Ben onlara katilmadim bu da PKK’ya dert olsun. Devlet yardim etti teslim oldum” diye konustu.



“Orada cinsel iliski var”

Dagdaki kadin teröristlerin teslim olmalari durumunda tecavüze ugrayacaklari yönünde caydirici bilgiler verildigini de anlatan Ö.S., konusmasini söyle sürdürdü:

“Dagda kadinlara özellikle söylenen seyler bunlar; ‘siz gittiginizde devlet sizi alacak tecavüz edecek ve her türlü cinsel tacizi uygulayacaklar.’ Benim yanimda 3 kadin vardi. Her üçü de su anda evinde mutlu yasiyor. Ben daga gittim bir eseklik yaptim ama geldim su anda annem babamla birlikteyim. Mutlu, mesut yasiyoruz. Benim yanimda 20’den fazla insan vardi ve hepsi geri gelmek istiyordu. Ben 10 dakikadir burada anneleri dinliyorum cigerim yaniyor. Orada cinsel iliski var. Ben kendi gözümle gördüm.”

“22 yildir kardesimden haber alamadik”

Kardesi Habip Çelik için eyleme yeni katilan Mustafa Çelik de, “Kardesim 27 yasinda Istanbul’da ortadan kayboldu ve 2000 yilindan beri haber alamiyoruz. Ariyoruz, gitti mi? Kaçirildi mi? Öldürdüler mi? bilmiyorum. Kendi imkanlarimla aramaya devam ediyorum. Kardesimden hiçbir haber alamadim. Kardesim neredeyse sagsa bana ulassin. 22 yildir kardesimden haber alamadik. Istanbul’da çalisiyordu haber alamiyorduk. Nereye götürdüler, ne yaptilar bilmiyoruz. Gelsin devlete siginsin” dedi.



“Çocuklarimizi istiyoruz”

Annelerden Ayten Koçhan da, bugün itibariyle eylemde 24 aile olduklarini animsatarak, “Sizleri bekliyoruz. Çocuklarimizi istiyoruz. Siz gelene kadar kar kis demeden burada bekleyecegiz. Gelin korkmayin. Teslim olun. Yeter analar ve babalar agladi” ifadelerini kullandi.

“Çocuklarimizi HDP’den istiyoruz”

Baba Semsettin Özcan ise 35 haftadir eyleme devam ettiklerini hatirlatarak, söyle konustu:

“24 aile olduk. Burada eyleme devam ediyoruz. Çocuklarimizi HDP’den istiyoruz. Çocuklarimizi götürüp Amerika’ya veriyorlar. HDP Kürt degil, Kürt olsa oda burada olurdu. Gelip derdimizi sorarlardi. Çocuklarimizi götürüp satiyorlar. Onlarin çocuklari çalisiyor, bizim çocuklarimiz dag basinda. Biz bunu kabul etmiyoruz. HDP arada bize haber gönderiyor, niye oraya gidiyorsunuz. Sesimizi duyuyorsaniz gelin teslim olun. Gelin ceza yok. Herkes biliyor sizi kandirip götürmüsler. Ermenilerin yanindan kaçin gelin devlete teslim olun. Bunlar bizi Suriye gibi yapmak istiyorlar.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile