PKK'ya 'mahalle baskısı' artıyor

Terör örgütü PKK'nın silahları bırakması için baş döndürücü bir trafik yürütülüyor. Hükümet ile BDP arasında b...

Terör örgütü PKK'nın silahları bırakması için baş döndürücü bir trafik yürütülüyor. Hükümet ile BDP arasında başlatılan görüşmelerin yanısıra Amerika, İran, Suriye, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ve Avrupa arasında yürütülen trafik önümüzdeki günlerde de sürecek. İşte baş döndüren trafik ve tartışılan formüller:
FİDAN İŞ BAŞINDA: MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Washington ziyaretinin ardından Erbil'e giderek Kürt yönetiminin önde gelen isimleri ile görüşecek.
ÖZÇELİK-BARZANİ BULUŞMASI: Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik'i geçen hafta Bölgesel Kürt yönetimi Lideri Mesut Barzani ve Neçirvan Barzani ile görüştü.
ABD'Lİ KOMUTAN İLE TEMAS: Özçelik'in ziyaretinin ardından Barzani, Irak'ın kuzeyindeki güvenliğin sağlanmasından sorumlu ABD güçlerinin komutanı General Top Vandal ile görüştü.
KANDİL'DEN İNİN: Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani geçtiğimiz günlerde PKK'ya "silahları bırak" çağrısı yapmıştı. Türkiye ile stratejik işbirliği kararı alan Bölgesel Kürt yönetimi, öncelikle PKK'nın ağır silahlardan arındırılması gerektiğini vurguluyor. Bu amaçla da Kandil'in aşağı kesimlerine Mahmur benzeri kamplara inmesini istiyor. Böylece silah bırakmanın koşulları da hazırlanmış olacak.
AMERİKALI ASKER HEYETİ: Irak'taki Amerikan askeri heyeti yarın Ankara'ya geliyor. Ziyarete, Irak'a atanan yeni komutanın başkanlık etmesi bekleniyor. Askeri heyet, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile görüşecek.
ZANA PKK'YLA GÖRÜŞECEK: Geçen hafta Barzani ile görüşen kapatılan DEP'in eski Milletvekili Leyla Zana'nın öncülük ettiği Kadın Konferansı Girişim Grubu, Köşk, BM, İslam Konferansı ve PKK'ya mektup gönderdi.
ANKARA HAREKETLENECEK: Hükümet-BDP buluşmasının ardından gözler sivil toplum örgütlerinin devletin zirvesi ile yapacağı görüşmeye çevrildi. Köşk'ten randevu isteyen sivil örgütlere Ankara'dan bu hafta için randevu verilmesi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile