Plaj Voleybolu Avrupa Kupasi Basladi

Plaj Voleybolu Avrupa Kupasi Basladi

Burhaniye ilçesi, Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (CEV) bu yil ilk kez düzenledigi Plaj Voleybolu Avrupa Kupasi organizasyonuna ev sahipligi yapiyor. Voleybol Federasyonu ve Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde Ören Plaji’nda baslayan ve 4 gün sürecek karsilasmalara 11 ülkeden 40 takim katiliyor.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin is birligiyle Balikesir’in Burhaniye ilçesindeki Ören Plaji’nda baslayan karsilasmalar pazar günü yapilacak final maçlari ile sona erecek. Organizasyona kadinlar ve erkeklerde Türkiye’nin yani sira Avusturya, Azerbaycan, Çekya, Estonya, Ermenistan, Fransa, Hirvatistan, Güney Kibris Rum Kesimi, Yunanistan, Macaristan, Irlanda, Italya, Moldova, Slovenya ve Ispanya olmak üzere toplam 11 ülke katilim gösteriyor.

Karsilasmalarin pazar günü final maçlari ile tamamlanacagini anlatan Türkiye Voleybol Federasyonu Plaj ve Kar Voleybolu Yönetmeni Oguz Degirmenci, "Türkiye Voleybol Federasyonu ve Balikesir Büyüksehir Belediyesi sahipliginde, Balikesir Burhaniye Ören Plaji’nda, dünyanin ilk uluslararasi Kulüpler Avrupa Kupasi organizasyonunu düzenliyoruz. O açidan çok mutluyuz ve gururluyuz. Çünkü dünyada ilk kez burada Voleybol Federasyonu ve Balikesir Büyüksehir Belediyesi olarak bir ilke imza atiyoruz. Avrupa’dan 11 ülkeden 40 takimin katildigi bir organizasyona ev sahipligi yapiyoruz. Kulüpler burada Avrupa kupasini kazanmak için 4 gün boyunca mücadele edecek. Grup müsabakalari ile basliyoruz. Arkasindan Play-off ile finale dogru gidecegiz. Aksam, gece saatlerinde de maçlar olacak. Cuma, cumartesi, pazar bütün gün boyunca saat 10.00 ila 20.00’ye kadar maçlar devam edecek. Pazar günü de final oynanacak" dedi.

Balikesir Büyüksehir Belediyesi Spor Sube Müdürü Ugur Baysal da, "Bu sene dünyada ilk defa planlanan ve uygulamaya geçen Avrupa Sampiyonasi’na ev sahipligi yapiyoruz. Çok mutluyuz. Büyüksehir Belediye Baskanimizin vizyonu dogrultusunda iki deniz bir sehir yesil ve mavinin bulustugu gençlik ve spor kenti Balikesir olarak Ören’in bu güzide kumsalinda daha önce yapmis oldugumuz organizasyonlardaki basarilarimizdan dolayi çitayi bu sefer biraz daha üst seviyelere tasiyip Avrupa Kulüpler Sampiyonasi’na ev sahipligi yapiyoruz. Bu özel bir turnuva. 11 ülkenin katilimi ile Balikesir’imiz Burhaniye Örenimiz de misafir ettigimiz sporcular ile turnuvaya basladik. Takimlarda yer alan sporcular, antrenörler ve idarecilerin aksam gala yemeginde bizlerle paylasimlarinda, bu turnuvadan ve organizasyondan çok memnun olduklarini dile getirdiler" diye konustular.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile