Plastik Kapaklar Bir Kişiye Umut Oldu

Hatay Engelsiz Yaşamı Sevenler Derneği tarafından toplanan 400 kilo kapakla, trafik kazası sonucu ayaklarında problem oluşan ve yürüyemeyen Ahmet Özdemir'e tekerlekli sandalye alındı.


Dernek Başkanı Mehmet Mustafa Canbulat, dernek binasında yaptığı açıklamada, engelli her vatandaşa verilen bir sandalyenin bir hayatı geri kazandırmak olduğunu söyledi.

Engelli vatandaşların evlerinde yalnızlığa mahkum olmaması için dernek olarak bu tür faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Canbulat, şöyle devam etti:

"Bizim için bir sandalye bir hayat demektir. Biz bu sandalyelerle sosyalleşiyoruz, hayata bu sandalyeyle tutunuyoruz. Amacımız engelli vatandaşları topluma kazandırmak, uzun zaman hayal edip de gidemediği yerlere rahat bir şekilde gitmesine bu vesilelerle yardımcı oluyoruz. Dernek olarak 2009 yılından bu yana topladığımız kapaklarla 12 tekerlekli sandalye dağıttık. Bunun yanında hayırseverlerin gönderdiği paralarla 70 tekerlekli sandalye ve 18 akülü aracı ihtiyaç sahibi engellilerimize verdik."

Canbulat, derneğin aynı zaman da ihtiyaç sahibi öğrencilere de kırtasiye yardımında bulunduğunu kaydetti.

Tekerlekli sandalye alan Özdemir de geçen yıl geçirdiği trafik kazası sonucu sakat kaldığını söyledi.

Yürüyemediğini ifade eden Özdemir, verilen tekerlekli sandalyeyle artık tek başına dışarı çıkabileceğini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile