Polis Adaylarına ‘liderlik’ Konferansı

Polis Adaylarına ‘liderlik’ Konferansı

Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu’nda polis adaylarına ‘Liderlik’ konferansı veren Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir, “Dünyada artık sınırlar kalktı.

20-30 yıl sonra dünyanın her yerinde belki Türkçe konuşan meslektaşlarınız olacak. Siz de en az 3 dil öğrenin. Günübirlik yaşamayın. Hayal edin, yenilikçi ve değişime açık olun” dedi.

Dünyaya yön vermiş liderlerden örnekler vererek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Özdemir, “Eski Türk filmlerindeki gibi olay olduktan sonra suçluyu yakalayan bir polis olmaya razı mı olacaksınız ? Yoksa dünyanın her tarafında görev yapabilen omuzunun üzerindeki Türk bayrağını gururla taşıyan bir lider mi olacaksınız? Buna siz karar vereceksiniz” diye konuştu.

20’nci yüzyılda liderlik kavramının tartışılmadığını, ancak 21’nci yüzyılda herkesin bir lider olabilmesi için imkan ve yolların açık olduğunu kaydeden Prof. Dr. Özdemir, “Yeni bir çağ başlıyor. Artık liderlik kavramı değişti. Dünya böyle değişirken biz aynı kalabilir miyiz? Hepimiz biraz fedakarlık ve özveride bulunmalı ve kendimizi yetiştirmeliyiz. İşte o zaman Türkiye’yi geleceğe, 2030-2060 hedeflerine taşıyabiliriz” şeklinde konuştu.

Mevlana’nın ‘Bugün yeni şeyler söylemek lazım’ sözünü hatırlatan Prof. Dr. Özdemir, bir liderde olması gereken özellikleri şöyle sıraladı: “Liderlik belli durum ve koşullar altında amaca ulaşmak için başkalarının davranış nedenlerini etkileme sanatıdır. Çevresinde bulunan bireyleri hitabet gücü, sahip olduğu bilgi ve vizyonu ile etkileyip, sürükleyen bir yapıya sahiptir. İnsanları dinler ve anlamak için özel çaba sarf eder. Çevresindeki herkesin en iyi yanlarını geliştirmelerine olanak sağlayacak olumlu değişim ve sürekli öğrenme ortamları sağlar. Sahip olduğu güçlü sosyal değerler sayesinde çevresinde yarattığı ‘karizma’ sahip olduğu örnek kişilik ve tutarlı davranışları, diğer insanlar için etkin bir rol modeli olmasına yol açar. Liderlik kavramı geleceğe yöneliktir. Güçlü ve büyük nehirler küçük çaylardan, derelerden, ırmaklardan oluşur. Katılım arttıkça, nehir büyür ve muhteşem hale gelir. Katılımcı lider tüm elemanlarının gücünü ortaya çıkarır ve birleştirir.” Rektör Özdemir konuşmasının sonunda polis adaylarına şu tavsiyelerde bulundu: “Sizler gelecekte bizim can, mal ve namus güvenliğimizi emanet edeceğimiz insanlar olacaksınız. Büyük liderlerin hayatını okuyun. 20-30 yıl sonra dünyanın her yerinde belki Türkçe konuşan meslektaşlarınız olacak. Dünyada artık sınırlar kalktı, her tarafa ulaşabiliyorsunuz. Siz de en az 3 dil öğrenin. Günü birlik yaşamayın. Artık eskisi gibi fildişi kulelerde yaşamıyoruz. Sürekli değişen bir dünyadayız. Ya değişime direnip kaybetmeyeceğiz, ya da kaybetmemek için değişeceğiz. Hayal edin, yenilikçi ve değişime açık olun” dedi.

Rektör Özdemir, konferansta sorduğu soruya doğru cevap veren 3 polis adayına kitap hediye etti. Konferansın sonunda Polis Meslek Yüksekokulu Yrd. Doç. Dr. Ali Kuyaksil tarafından Rektör Özdemir’e teşekkür plaketi verildi.

Konferansa, Polis Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Ahmet Gürsul, Yrd. Doç. Dr. Ali Kuyaksil, Emniyet Amiri Muhsin Türkoğlu, okul personeli ve yaklaşık 430 polis adayı katıldı

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile