Polis, Bakan Binali Yıldırım'ın şehit ailesini ziyaretinde etrafında etten duvar ördü

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tunceli'deki karakol baskınında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in Kayseri'deki evine giderek taziye

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tunceli'deki karakol baskınında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in Kayseri'deki evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katıldığı şehit cenazesinde yumruklu saldırıya uğraması nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ziyaretinde emniyet üst düzey alarma geçti.

Bakan Yıldırım, şehidin babaevine gelişinden itibaren ayrılana kadar polis ekipleri adeta etrafında etten duvar ördü. Çevik kuvvet ekipleri, kol kola girerek bakan Yıldırım'a gazeteci dahil hiç kimseyi yaklaştırmazken, sivil ve resmi ekiplerde çevrede görev aldı.

Bakan Yıldırım ve beraberinde gelen AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Sadık Yakut ve Ahmet Öksüzkaya, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile ilk olarak Kocasinan Belediyesi tarafından kurulan taziye çadırını ziyaret etti. Burada şehidin babası Mustafa Koçyiğit, kardeşleri ve diğer yakınlarıyla görüşerek başsağlığı dileyen Bakan Yıldırım, babayı teselli etmeye çalıştı. Şehidin babası Mustafa Koçyiğt, Bakan Yıldırım'a sarılarak gözyaşı döktü. Çadırda okunan Kuran-ı Kerim'i dinleyerek dua eden Bakan Yıldırım daha sonra şehidin evine girerek annesiyle görüştü. Bakan Yıldırım'ın bulunduğu çadır ve şehidin evinin etrafı yine polis ekipleri tarafından çembere alındı. Güvenlik çemberinin içerisine çocukların dahi girmesine müsaade edilmedi.

Bakan Yıldırım şehidin anne ve babasıyla görüştükten sonra evden ayrıldı. Ayrılırken de yine çevik kuvvet ekipleri bakanın arabasının etrafında güvenlik şeridi oluşturdu.

Şehidin annesi Nazmiye Koçyiğt, oturduğu evin balkonuna çıkarak ağıt yaktı. 'Kemalim bu mahalleye ne yaptın. Bunun yalan olduğunu söyleyin' diyerek gözyaşı döken anne Koçyiğit'i yakınları güçlükle içeriye aldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile